Αύξηση προσλήψεων βλέπει το 36% των εργοδοτών

Αύξηση προσλήψεων βλέπει το 36% των εργοδοτών

Μεταξύ 26% και 49% κινείται το ποσοστό που εργοδότες στην Ελλάδα επιλέγουν οι εργαζόμενοί τους να ακολουθήσουν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, με το ποσοστό να διαφοροποιείται ανάλογα με την ειδικότητα.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ 26% και 49% κινείται το ποσοστό που εργοδότες στην Ελλάδα επιλέγουν οι εργαζόμενοί τους να ακολουθήσουν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, με το ποσοστό να διαφοροποιείται ανάλογα με την ειδικότητα. Η νέα έρευνα προοπτικών απασχόλησης του ομίλου της ManpowerGroup, με τη συμμετοχή 505 Ελλήνων εργοδοτών, καταγράφει αισιόδοξες προοπτικές προσλήψεων το προσεχές τρίμηνο από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο. Αναδεικνύει δε, παράλληλα, τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας αλλά και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, η έρευνα δείχνει ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2022, το 36% των Ελλήνων εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 24% προβλέπει μείωση και το 38% δεν προβλέπει κάποια αλλαγή, με αποτέλεσμα οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης να ανέρχονται σε +16%, αυξημένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων σχεδιάζουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων κυρίως σε βιομηχανία – παραγωγή, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης στο +33%. Επίσης, ισχυρές προθέσεις προσλήψεων αναμένονται στον τομέα των κατασκευών και της εστίασης, ψυχαγωγίας και ξενοδοχείων, όπου οι προοπτικές ανέρχονται στο +28% και +22%, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της έρευνας, η ManpowerGroup έθεσε στους εργοδότες επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με τις προσδοκίες που έχουν οι οργανισμοί για τον εμβολιασμό καθώς και την επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας για το α΄ τρίμηνο του 2022. Ετσι, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο τα δύο τρίτα των εργοδοτών δήλωσαν πως θα εφαρμόσουν μια αυστηρότερη στρατηγική εμβολιασμού για τους εργαζομένους τους, ώστε να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας, στην Ελλάδα αυστηρή στρατηγική σχεδιάζει ένας στους δύο εργοδότες (49%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή