Επενδύσεις 35 δισ. δολ.από την Toyota για ηλεκτρικά I.X.

Επενδύσεις 35 δισ. δολ.από την Toyota για ηλεκτρικά I.X.

Μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, η Toyota, σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 3 τρισ. γιεν, δηλαδή 35 δισ. δολ., για να κατασκευάσει έναν πλήρως ηλεκτροκίνητο στόλο 30 μοντέλων έως το 2030.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, η Toyota, σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 3 τρισ. γιεν, δηλαδή 35 δισ. δολ., για να κατασκευάσει έναν πλήρως ηλεκτροκίνητο στόλο 30 μοντέλων έως το 2030. Συν τοις άλλοις, όπως αναφέρει σχετικά το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο ιαπωνικός κολοσσός σχεδιάζει ακόμα να αυξήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 3,5 εκατομμύρια οχήματα σε ετήσια βάση έως την εκπνοή της δεκαετίας. Τα παραπάνω δήλωσε ο Ακίο Τογιόντα, διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αξίζει να αναφερθεί πως στις σημερινές συνθήκες οι περισσότερες από τις συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων της Toyota αφορούν υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία κινούνται βάσει ενός συνδυασμού κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών κινητήρων με μπαταρίες. Τα δε οχήματα αποκλειστικά και μόνο με μπαταρίες αντιστοιχούν μόλις σε ένα μικρό ποσοστό των πωλήσεων.

Ο ιαπωνικός κολοσσός σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν ηλεκτροκίνητο στόλο 30 μοντέλων έως το 2030.

Ειδικότερα, η Toyota θα αυξήσει τις νέες επενδύσεις σε τεχνολογίες μπαταριών κατά 500 δισ. γιεν, δηλαδή 4,4 δισ. δολάρια, φθάνοντας στα 2 τρισ. γιεν, όπως διευκρίνισε ο κ. Τογιόντα. Εντάσσονται, δε, αυτές οι κινήσεις στον ευρύτερο σχεδιασμό επενδύσεων ύψους 4 τρισ. γιεν σε ηλεκτρικά οχήματα, όπου προβλέπονται και κεφαλαιακές δαπάνες και χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη. Ακόμα 4 τρισ. γιεν θα δοθούν σε άλλου είδους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως, λόγου χάριν, είναι τα υβριδικά που φορτίζονται και τα ηλεκτρικά αμάξια με κυψέλες καυσίμων, τα οποία χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το υδρογόνο. Κατά τον Ακίο Τογιόντα, «σε αυτή την αχαρτογράφητη περίοδο, η οποία διαφοροποιείται από τις προηγούμενες, είναι σημαντικό να μπορούμε με ευελιξία να αλλάζουμε τόσο τους τύπους των παραγόμενων από εμάς προϊόντων όσο και τις ποσότητες, ενόσω παράλληλα θα παρακολουθούμε και τις τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται στην αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή