Απώλειες για πέμπτη κατά σειρά ημέρα στην Ευρώπη

Απώλειες για πέμπτη κατά σειρά ημέρα στην Ευρώπη

Πτώση στις ευρωαγορές για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εξελίξεις στο μέτωπο της μετάλλαξης «Ομικρον», εν αναμονή των συνεδριάσεων των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση στις ευρωαγορές για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εξελίξεις στο μέτωπο της μετάλλαξης «Ομικρον», εν αναμονή των συνεδριάσεων των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,84% στις 469 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,18% στις 7.218 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 1,08% στις 15.453 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,69% στις 6.895 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με οριακά κέρδη 0,02%, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε 0,7%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η UniCredit σημείωσε άλμα 4,6% στον απόηχο της αναβάθμισης της τιμής-στόχου για την ιταλική τράπεζα από την HSBC. Ράλι 8,1% σημείωσε, εξάλλου, ο τίτλος της ArcelorMittal μετά την ανακοίνωση του κολοσσού του χάλυβα ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει ένα μέρος του χρέους του.

Στον αντίποδα, η βρετανική BT Group υποχώρησε 4,6%, αφού η Altice U.K., η επενδυτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ελέγχεται από τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Πατρίκ Ντραχί, αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο 18% από 12,1% προηγουμένως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,84%, στις 469 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου, αργά χθες το βράδυ, υποχωρούσε κατά 1,8%, στα 70,01 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός κατέγραφε απώλειες 0,8% στα 1.783 δολ./ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1272 δολ.

Στο μεταξύ, κατά 1,1% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης και κατά 1,2% της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Ενα μήνα πριν είχε ενισχυθεί κατά 0,2% στην Ευρωζώνη και κατά 0,5% στην Ε.Ε.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η βιομηχανική παραγωγή ήταν 3,3% υψηλότερη στην Ευρωζώνη και 3,6% στην Ε.Ε.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η υψηλότερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Γερμανία και Σλοβακία (+3,0% και οι δύο), Ελλάδα (+2,5%) και Δανία (+2,1%). Η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση παρατηρήθηκε σε Εσθονία (-2,4%), Λετονία (-1,5%), Ολλανδία και Ρουμανία (και οι δύο -0,9%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή