Voice banking: Το μέλλον των τραπεζικών σου συναλλαγών
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
voice-banking-το-μέλλον-των-τραπεζικών-σου-συναλλ-561632914

Voice banking: Το μέλλον των τραπεζικών σου συναλλαγών

Η φωνητική τραπεζική αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείς συναλλαγές, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να διαχειριστείς μόνο με τη φωνή σου υπηρεσίες όπως η μεταφορά χρημάτων ή η ενημέρωση υπολοίπου. 

Οι τρόποι με τους οποίους πραγματοποιείς τις συναλλαγές σου στην τράπεζα έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν από 10-20 χρόνια. Η εποχή που περίμενες στην ουρά ενός καταστήματος για να πραγματοποιήσεις ακόμη και κάτι πάρα πολύ απλό, όπως η ενημέρωση του βιβλιαρίου σου (αλήθεια το θυμάσαι;), μία απλή ανάληψη ή κατάθεση χρημάτων ή ακόμη και μία πληρωμή ενός λογαριασμού σου, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η μεγάλη “επανάσταση” ήρθε σίγουρα με το e-banking, καθώς το smartphone αποτελεί πλέον το μέσο σχεδόν για κάθε ηλεκτρονική σου συναλλαγή. Η τεχνολογία, όμως, εξελίσσεται συνεχώς και οι αλλαγές που φέρνει είναι καταιγιστικές – και στον χώρο της ψηφιακής τραπεζικής. Ειδικότερα, στην εποχή μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, καθώς η ανάγκη αποστασιοποίησης έχει μεγαλώσει και τα μέτρα περιορισμού κατά της διασποράς του ιού αποτελούν μία πραγματικότητα, οι ψηφιακές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες από τις τράπεζες έγιναν περισσότερες, ενώ συνεχώς προστίθενται νέες στο χαρτοφυλάκιό τους. Τι θα έλεγες, λοιπόν, πέρα από το e-banking και το m-banking, να γνώριζες και το voice banking; Ναι, εννοούμε αυτό ακριβώς που μπορείς να αντιληφθείς. Τραπεζικές συναλλαγές με εντολές που θα δίνει η φωνή σου στο smartphone σου!

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της απλότητας: Συναλλαγές μόνο με τη φωνή σου

Το επόμενο trend στο χώρο των συναλλαγών έχει μέσα του τη λέξη voice. Πρόκειται για μία υπηρεσία που βασίζεται σε κάτι πάρα πολύ απλό, που, όμως, από πίσω του κρύβει υψηλή τεχνολογία: ένα σύστημα που υποστηρίζει Voice Banking και μπορεί να αντιληφθεί τη φυσική σου ομιλία. Ουσιαστικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μίας σχετικής υπηρεσίας, μπορείς να “συνομιλήσεις” με το σύστημα αυτό, με παρόμοιο τρόπο, σε κάποιες περιπτώσεις, με αυτόν που θα έκανες με τον υπάλληλο μίας τράπεζας. Όλα αυτά, φυσικά, από το κινητό σου, όπου και αν βρίσκεσαι.

Οι πρώτες υπηρεσίες είναι ήδη διαθέσιμες και έτσι, δίνοντας απλά φωνητικές εντολές στην εφαρμογή της τράπεζάς σου στο κινητό σου, μπορείς πλέον να έχεις πρόσβαση σε επιλογές, όπως η μεταφορά χρημάτων, η ενημέρωση για το υπόλοιπο του λογαριασμού σου κ.ά. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για μία υπηρεσία φιλική στη χρήση, ακόμη και από άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις με απλές εντολές. Πρόκειται, επίσης, για μία υπηρεσία που μπορεί να διευκολύνει άτομα με δυσκολίες όρασης ή κινητικότητας, που χρησιμοποιούν voice services για πιο εύκολη προσβασιμότητα στη συσκευή τους, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν απροβλημάτιστα τραπεζικές συναλλαγές.

Voice banking: Το μέλλον των τραπεζικών σου συναλλαγών-1

Siri Voice Banking

Η εφαρμογή που χρησιμοποιείς για τις τραπεζικές σου συναλλαγές, το Eurobank Mobile App, αποκτά πλέον νέες λειτουργικότητες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η δυνατότητα φωνητικής τραπεζικής, μέσω ενός πασίγνωστου ψηφιακού βοηθού. Το Siri Voice Banking, με τη δύναμη της αγαπημένης digital assistant Siri, επιτρέπει τη διενέργεια συναλλαγών και άμεση προβολή υπολοίπου, μέσω φωνητικής εντολής του χρήστη. Πρόκειται για μία υπηρεσία που στην Ελλάδα παρέχεται αποκλειστικά από την Eurobank και υποστηρίζεται φυσικά από κατόχους smartphones με το λειτουργικό iOS.

Μπορείς να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του Siri Voice Banking, στην υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων IRIS / PAF (Pay a Friend), σε ποσό έως και 30€. Μέσω της υπηρεσίας, μπορείς να στείλεις χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό σε κάποιο τρίτο άτομο, κάνοντας χρήση του τηλεφωνικού του αριθμού ή του ΑΦΜ του. Ξεκινώντας με το γνωστό “Hey Siri”, μπορείς να συνθέσεις τη φωνητική εντολή στα αγγλικά, με τρόπο που θα είναι κατανοητός από τη Siri. Για παράδειγμα: “Hey Siri, please send/transfer/pay 10 euros to George/6945623111/145603456”.

Επιπλέον, μπορείς να αξιοποιήσεις τη δυνατότητα και στην ενημέρωση σχετικά με το υπόλοιπο των λογαριασμών σου, χωρίς login στο app, δίνοντας μόνο την αντίστοιχη φωνητική εντολή στα αγγλικά. Επιλέγοντας το Eurobank Mobile App, ο χρήστης θα κληθεί να ταυτοποιηθεί, εγκρίνοντας τη συναλλαγή με βιομετρικό authentication, μέσα από το οικοσύστημα της Apple. Αντίστοιχα ενεργεί και για την προβολή υπολοίπου των λογαριασμών Eurobank που διαθέτει. Φυσικά, διασφαλίζεται ότι κάθε ενέργεια μέσω φωνητικής εντολής θα διέπεται από τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας που πληροί το σύνολο της εφαρμογής.

Ακόμη περισσότερες προσθήκες στο Eurobank Mobile App

Μετά την πρόσφατη ανανέωση, το Eurobank Mobile App μπορεί να έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες, όπως ο πλήρης έλεγχος της οικονομικής σου εικόνας στην Dashboard οθόνη του κινητού σου (την κεντρική οθόνη που βλέπεις με το άνοιγμα της εφαρμογής), επιτρέποντάς σου όχι μόνο να αλλάζεις τη σειρά εμφάνισης των προϊόντων, αλλά και να αποκρύπτεις όποια δεν επιθυμείς να βλέπεις. Ακόμη, είναι διαθέσιμη και η λειτουργία Dark Mode στο app που σου δίνει τη δυνατότητα επιλογής οθόνης με σκούρο background και λευκά γράμματα. Επιπλέον, μέσω της δυνατότητας ανάκτησης PIN, μπορείς να προβάλεις το PIN της κάρτας σου, εφόσον το επιθυμείς, ακολουθώντας μία σύντομη διαδικασία με όλες τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας, ενώ μπορείς να επεξεργάζεσαι και τις προγραμματισμένες για εκτέλεση σε μελλοντική ημερομηνία συναλλαγές σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή