ΕΦΚΑ: «Βροχή» τακτικών και έκτακτων πληρωμών

ΕΦΚΑ: «Βροχή» τακτικών και έκτακτων πληρωμών

Πλήθος πληρωμών, τακτικών αλλά και έκτακτων, έχουν προγραμματιστεί ή βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να πάρουν ημερομηνία από τον ΕΦΚΑ, με εκατομμύρια δικαιούχους να περιμένουν για να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις των τελευταίων ημερών του έτους.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος πληρωμών, τακτικών αλλά και έκτακτων, έχουν προγραμματιστεί ή βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να πάρουν ημερομηνία από τον ΕΦΚΑ, με εκατομμύρια δικαιούχους να περιμένουν για να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις των τελευταίων ημερών του έτους.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην απόφασή του για αναστολή ή και διακοπή των αδειών στους υπαλλήλους του φορέα, καθώς εκτός από τις πληρωμές στο τέλος του έτους διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για ασφαλιστικές ενημερότητες, ενώ άκρως δεσμευτικές είναι οι υποχρεώσεις για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Οσο για τις προγραμματισμένες πληρωμές, αυτές ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, με τις συντάξεις των δικαιούχων από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΤΑΕ και ΟΓΑ. Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει ότι έχει αποστείλει και έχει παραληφθεί από τα ΕΛΤΑ το αρχείο πληρωμών όσων συνταξιούχων του τ. ΟΓΑ λαμβάνουν τη σύνταξή τους με ταχυδρομείο. Ειδικά για όσους λαμβάνουν τη σύνταξη τους κατ’ οίκον, η παράδοση των επιταγών από τους ταχυδρόμους θα έχει ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι.

Ομως, η μεγάλη προσμονή αφορά το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ που θα λάβουν περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι και το οποίο αναμένεται να καταβληθεί πιθανότατα την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά, ο προγραμματισμός προβλέπει τις εξής πληρωμές:

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων ύψους 522 εκατ. σε 1.090.000  συνταξιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9. Αύριο, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί ποσό 520 εκατ. σε συνταξιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, με την καταβολή 540,2 εκατ. σε 910.000 δικαιούχους για κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ. Από τον ΕΦΚΑ έχει προγραμματιστεί επίσης για την τρέχουσα εβδομάδα η καταβολή 23,1 εκατ. σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ, 13,2 εκατ. σε 27.280 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα, καθώς και 38.000 ευρώ σε 25 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης. Επιπροσθέτως θα καταβληθούν 190.000 ευρώ σε 500 ασφαλισμένους για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας.

• Δώρο οικοδόμων. Να σημειωθεί ότι για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί η πληρωμή σε 61.577 εργατοτεχνίτες οικοδόμους ποσού ύψους 19.637.171,84 ευρώ που αφορά το δώρο Χριστουγέννων 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή