Μακροχρόνια συμφωνία της Πειραιώς με εταιρείες του ομίλου Blantyre

Μακροχρόνια συμφωνία της Πειραιώς με εταιρείες του ομίλου Blantyre

Τη σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital για τη διαχείριση συμμετοχών της ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital για τη διαχείριση συμμετοχών της ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η συμφωνία καλύπτει αρχική περίοδο 10 ετών και το χαρτοφυλάκιο που ανατέθηκε προς διαχείριση περιλαμβάνει συμμετοχές της Πειραιώς αξίας 200 εκατ. ευρώ, οι οποίες δεν σχετίζονται με τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και την κύρια δραστηριότητα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην τράπεζα να βελτιστοποιήσει την αξία των μη κύριων συμμετοχών της, αναθέτοντάς τες υπό την εξειδικευμένη επαγγελματική διαχείριση του ομίλου εταιρειών της Blantyre Capital. Η Blantyre είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαχειρίζεται μακροχρόνια δεσμευμένα επενδυτικά κεφάλαια άνω του 1,6 δισ. ευρώ για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ταμείων, ιδρυμάτων, ιδιωτικών κεφαλαίων και family offices.

Το χαρτοφυλάκιο που ανατέθηκε προς διαχείριση περιλαμβάνει συμμετοχές της τράπεζας αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Το κεφαλαιακό όφελος για τον όμιλο Πειραιώς από τη συναλλαγή, η οποία εντάσσεται στα μέτρα κεφαλαιακής ενίσχυσης που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της τράπεζας, εκτιμάται σε περίπου 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της 30ής Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ο βασικός δείκτης (CET1) διαμορφώθηκε στο 11,3% και ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) στο 15,9%.

Η Akinn Group ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και η Octane ως εμπορικός σύμβουλος της τράπεζας. Η Eversheds Sutherland και η δικηγορική εταιρεία AB Law ενήργησαν, αντιστοίχως, ως διεθνείς και εγχώριοι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς. Η Proskauer Rose και η Dillon Eustace ενήργησαν ως διεθνείς και ιρλανδικοί νομικοί σύμβουλοι της Blantyre Capital, αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή