Μαζικές προσλήψεις υπαλλήλων με ειδίκευση στην τεχνολογία

Μαζικές προσλήψεις υπαλλήλων με ειδίκευση στην τεχνολογία

Με προσλήψεις ειδικευμένου στην τεχνολογία προσωπικού απαντούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στις ογκώδεις προκλήσεις που φέρνει μαζί της η πανδημία.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσλήψεις ειδικευμένου στην τεχνολογία προσωπικού απαντούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στις ογκώδεις προκλήσεις που φέρνει μαζί της η πανδημία. Το περιβάλλον αστάθειας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες κάνει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για προσανατολισμένο στην καινοτομία και τεχνολογικά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.

Οι επιχειρήσεις, από την πλευρά τους, απαντούν σε αυτή την ανάγκη με προσλήψεις εργαζομένων σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το ΙΤ. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2021, εν μέσω πανδημικής κρίσης, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα προχώρησαν σε μαζικές προσλήψεις υπαλλήλων με ειδίκευση στην τεχνολογία: το 53% των εταιρειών προσέλαβε το 2021 νέους υπαλλήλους σε ρόλους που σχετίζονται με την καινοτομία ή και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μάλιστα, παρά την οικονομική αβεβαιότητα, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 11% σε σχέση με το 2020. Οσον αφορά τις δεξιότητες του προσωπικού, η αναλυτική και καινοτόμος σκέψη είναι η πιο σημαντική δεξιότητα που πιστεύουν ότι χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να υποστηρίξουν το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού (η ίδια απάντηση είχε δοθεί και το 2020).

Η πανδημία έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για τεχνολογικά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.

Πάντως, το υπάρχον προσωπικό δεν φαίνεται να ακολουθεί την ταχύτητα με την οποία προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Για παράδειγμα, μόνο το 50% δηλώνει ότι έλαβε μέρος σε κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εντός του 2021.

Οι επιχειρήσεις της χώρας προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις αλλάζουν την εταιρική τους δομή, δημιουργώντας τμήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πλέον, οι περισσότερες εταιρείες έχουν δημιουργήσει ένα τμήμα αφιερωμένο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία.

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες στην Ελλάδα, το 54%, απαντούν ότι διαθέτουν αντίστοιχο τμήμα. Είναι εντυπωσιακή μάλιστα η εξέλιξη που σημειώθηκε μέσα σε ένα μόλις χρόνο, καθώς το 2020 το 58% των επιχειρήσεων δήλωνε ότι δεν διαθέτει τμήμα που να ασχολείται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Την παραπάνω εξόχως ενδιαφέρουσα εικόνα αποτυπώνει το ετήσιο report των Found.ation και EIT Digital, το οποίο καταγράφει τις απόψεις των στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού στην ελληνική αγορά. «Ολοι αναγνωρίζουν πως οι διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού επιταχύνθηκαν σημαντικά από την πανδημία», διαπιστώνουν οι συντάκτες του report «Digital Transformation in Greece 2021-2022».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή