Οι Γερμανοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Τις ομορφιές της Ελλάδας απολαμβάνουν κάθε χρόνο αρκετά εκατομμύρια επισκέπτες και αυτοί που φαίνεται να τις απολαμβάνουν περισσότερο είναι τουρίστες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τις ΗΠΑ.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ομορφιές της Ελλάδας απολαμβάνουν κάθε χρόνο αρκετά εκατομμύρια επισκέπτες και αυτοί που φαίνεται να τις απολαμβάνουν περισσότερο είναι τουρίστες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα της Refundit που βασίζεται σε στοιχεία του ΣΕΤΕ για την περίοδο 2010-2020, την πρώτη θέση στις αφίξεις από την Ε.Ε. κατέχει η Γερμανία, ενώ από χώρες εκτός της Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποτελούν τις κορυφαίες χώρες εισερχόμενου τουρισμού. Επιπλέον, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει πως το 60% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα προέρχεται από χώρες εντός της Ε.Ε., ενώ το υπόλοιπο αφορά χώρες εκτός της Ε.Ε. Ετσι, το 2019, από τα 31 εκατομμύρια τουρίστες που επέλεξαν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, 18 εκατομμύρια προέρχονταν από την Ε.Ε. και 13 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Υπενθυμίζεται πως οι αφίξεις μειώθηκαν αισθητά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια και τα ετήσια έσοδα στα 10 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα κατά το 2019, οι επισκέπτες από χώρες της Ε.Ε. ξόδεψαν περίπου 10 δισ. ευρώ, ενώ όσοι προήλθαν από άλλες χώρες του κόσμου περίπου 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση της startup εταιρείας Refundit, το 2019 την πρώτη θέση στις δαπάνες από τουρίστες εντός της Ε.Ε. κατείχαν οι Γερμανοί με 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στις πρώτες θέσεις από χώρες εκτός Ε.Ε. βρίσκονταν οι Αγγλοι και οι Αμερικανοί τουρίστες με δαπάνες ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων και 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, αντίστοιχα. Παράλληλα, η έκθεση καταλήγει πως οι αφορολόγητες αγορές μπορούν να ενισχύσουν το εισόδημα της χώρας, μειώνοντας σημαντικά το κόστος επίσκεψης στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρει πως με το σύστημα των αφορολόγητων αγορών οι τουρίστες θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα, τα οποία σύμφωνα με την έκθεση υπολογίζονται σε 396-791 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή