Νέες επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία δρομολογεί η Premia Properties

Νέες επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία δρομολογεί η Premia Properties

Ρευστότητα 54 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξασφαλίσει η Premia Properties για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος, μέσω της έκδοσης ομολόγου έως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρευστότητα 54 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξασφαλίσει η Premia Properties για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος, μέσω της έκδοσης ομολόγου έως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων θα αξιοποιήσει το παραπάνω ποσό για την υλοποίηση επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία εντός της προσεχούς διετίας. Επιπλέον, ποσό 39,6 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού. Τέλος, ποσό τριών εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, ενώ τα υπόλοιπα 3,5 εκατ. ευρώ αφορούν τα έξοδα της ομολογιακής έκδοσης. Στόχος της Premia Properties είναι η περαιτέρω μεγέθυνση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου ακινήτων, επενδύοντας σε τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα (logistics, βιομηχανικά ακίνητα), τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, τα εμπορικά ακίνητα (big boxes), τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. σχολεία, χώροι περίθαλψης ηλικιωμένων) και ακίνητα γραφείων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, πιστοποιημένα κατά τα σχετικά περιβαλλοντικά πρότυπα. Εντός των επόμενων πέντε ετών, η φιλοδοξία της διοίκησης της εταιρείας είναι να έχει δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 1 δισ. ευρώ.

Στο τέλος του εννεαμήνου του 2021, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας αποτελούνταν από 16 ακίνητα εισοδήματος, συνολικής αξίας άνω των 130 εκατ. ευρώ. Μαζί με την αξία της σύμβασης διαχείρισης κι εκμετάλλευσης 10 σχολικών μονάδων, το συνολικό ενεργητικό της εταιρείας ξεπερνά τα 170 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και το τέλος του εννεαμήνου του 2021 είχαν προστεθεί στο ενεργητικό της εταιρείας 11 νέα ακίνητα, πλήρως μισθωμένα, με συνολικά ετησιοποιημένα έσοδα ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, που από τις αρχές του 2022 διαμορφώνονται στα 7,7 εκατ. ευρώ λόγω αναπροσαρμογής μισθώματος σε ένα εξ αυτών.

Η εισηγμένη ακινήτων αναμένεται να εξασφαλίσει ρευστότητα 54 εκατ. μέσω της έκδοσης ομολόγου έως το ποσό των 100 εκατ.

Το σημερινό χαρτοφυλάκιο της Premia Properties αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, μέσω κινήσεων που έχουν υλοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Κατ’ αρχάς, έχει αποκτηθεί συγκρότημα εξυπηρετούμενων κατοικιών στον Πειραιά, που μισθώνεται από την εταιρεία Teleperformance. Επιπλέον, η Premia Properties έχει υπογράψει προσύμφωνα για σημαντικές νέες επενδύσεις, όπως η απόκτηση ενός πάρκου βιοτεχνολογίας, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στην περιοχή της Παιανίας, από την Dimand Real Estate. Το εν λόγω πάρκο θα μισθωθεί από το κοινοπρακτικό σχήμα της ελληνικής εταιρείας αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis. Αλλη μία κίνηση της εταιρείας αφορά την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά τριών κτιρίων φιλοξενίας φοιτητικών κατοικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα κτίρια είναι συνολικής επιφάνειας 7.764 τ.μ. και αποτελούνται από συνολικά 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα.

Η δημόσια προσφορά των ομολογιών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στις 19 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου. Το 30% των ομολογιών θα κατανεμηθεί σε ιδιώτες επενδυτές και το υπόλοιπο 70% σε θεσμικούς επενδυτές. Αν όμως υπάρξει πλήρης κάλυψη, η κατανομή θα είναι πιο ομοιόμορφη μεταξύ ιδιωτών και θεσμικών. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 26 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή