Κεφάλαια 10 τρισ. διαχειρίζεται η BlackRock

Κεφάλαια 10 τρισ. διαχειρίζεται η BlackRock

Η μεγάλη άνοδος του δείκτη της αμερικανικής αγοράς S&P επηρέασε θετικά τον αμερικανικό κολοσσό. 

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα ανήλθαν τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία τελούν υπό τη διαχείριση της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο στη συγκεκριμένη αγορά. Αυτά ανήλθαν το τελευταίο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021 σε 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός το οποίο σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην εκτόξευση των ETF (Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων). Ειδικότερα, οι παράγοντες των αγορών και οι επενδυτές διοχέτευσαν μόνο την εν λόγω περίοδο 104 δισ. δολάρια σε Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαίων Κεφαλαίων, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΒlackRock. Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο ποσό που επενδύθηκε σε τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Bloomberg και αναδημοσιεύει και το moneyreview.gr.

Ακόμα ένας καίριας σημασίας παράγοντας, ο οποίος επηρέασε ευμενώς τον αμερικανικό κολοσσό, ήταν το εντονότατο αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο εκδηλώθηκε στις διεθνείς κεφαλαιαγορές κατά το παρελθόν έτος. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί πως ο δείκτης της αμερικανικής αγοράς S&P σημείωσε άνοδο της τάξης του 11% το προηγούμενο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Συνολικά για το 2021 εξασφάλισε κέρδη, τα οποία εκτινάχθηκαν κατά 27%. Επιπροσθέτως, οι επενδυτές διοχέτευσαν 169 δισεκατομμύρια δολάρια στα μακροπρόθεσμα επενδυτικά οχήματα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των ETF και των αμοιβαίων κεφαλαίων, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021. Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, διευκρίνισε ότι πλέον οι δραστηριότητές της είναι περισσότερο διαφοροποιημένες από ποτέ. Τα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, φαίνεται πως κατοχυρώνουν και τη θέση του στην κορυφή, όπως επισημαίνει το Bloomberg. Αξίζει να σημειωθεί πως η BlackRock ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο από την πτώση που κατέγραψε στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Το επόμενο βήμα του Λάρι Φινκ, όπως αναμένεται, είναι να απευθύνει ετήσια επιστολή προς τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας του, όπου και θα αναφέρει διεξοδικά τους στόχους του για την εκπλήρωση της δέσμευσής του σε ένα εύρος προτεραιοτήτων, από την πολυποικιλότητα στην εκπροσώπηση των Δ.Σ. έως την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αναφορικά τώρα με τις αποδοχές των εργαζομένων και τα επιδόματα και μπόνους που λαμβάνουν συνολικά, αυτά αυξήθηκαν κατά 218 εκατομμύρια δολάρια από το τελευταίο τρίμηνο του 2020, κάτι το οποίο φανερώνει και την πρόθεση της BlackRock να ενισχύσει τους μισθούς του προσωπικού της, ενόσω ο δείκτης του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες βαίνει αυξανόμενος. Αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, οι βασικοί μισθοί αυξήθηκαν 8% για το σύνολο των εργαζομένων από τη βαθμίδα του διευθυντή/της διευθύντριας και κάτω.

Εν κατακλείδι, τα προσαρμοσμένα κέρδη του επενδυτικού ομίλου διαμορφώθηκαν στα 10,42 δολάρια ανά μετοχή, όταν οι αναλυτές του Bloomberg ανέμεναν 10,15 δολάρια κατά μέσον όρο. Τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου του 2021 είχαν φθάσει τα 5,11 δισεκατομμύρια δολάρια, υστερώντας από την εκτίμηση για 5,16 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσον όρο, κάτι το οποίο οφείλεται σε πτώση των προμηθειών που σχετίζονται με τις αποδόσεις των επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή