Φωτοβολταϊκό με… άρωμα γυναίκας στη Χαλκιδική

Φωτοβολταϊκό με… άρωμα γυναίκας στη Χαλκιδική

Η Κασσάνδρα της Χαλκιδικής θα φιλοξενήσει το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο με… άρωμα γυναίκας.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κασσάνδρα της Χαλκιδικής θα φιλοξενήσει το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο με… άρωμα γυναίκας. Πρόκειται για πάρκο ισχύος 1 MW της ενεργειακής κοινότητας WEnCoop που είναι η πρώτη στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που έχει συσταθεί από γυναίκες. Η WEnCoop είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, με σκοπό τα μέλη της να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας τις ΑΠΕ με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις τους αλλά και την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος. Η σύλληψη της ιδέας έγινε πριν από ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2021, από την κ. Αποστολίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρο της WEnCoop και του ΣΕΓΕ, και την κ. Αλίς Κοροβέση, αντιπρόεδρο της WEnCoop και γενική γραμματέα του ΣΕΓΕ.

Με την υπογραφή του καταστατικού από 60 ιδρυτικά μέλη, τον Ιούλιο του 2021, ολοκληρώθηκε η σύσταση της ενεργειακής κοινότητας WEnCoop περιορισμένης ευθύνης και κατατέθηκε ο φάκελος στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Επόμενος στόχος αυτής της γυναικείας ενεργειακής κοινότητας είναι η ανάπτυξη ακόμη ενός MW, ενώ στον προγραμματισμό της είναι η παραγόμενη ενέργεια να αξιοποιηθεί και σε δράσεις ηλεκτροκίνησης.

«Η WEnCoop είναι η απόδειξη ότι μια ιδέα μπορεί να γίνει πράξη, μέσω συνεργασίας, σωστής επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των 60 μελών. Στοχεύοντας στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας ενός έργου, όπως η WEnCoop, προχωρούμε στην επίτευξη της ανάπτυξης και προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε η κ. Τσαλταμπάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή