Διά ζώσης φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Διά ζώσης φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πραγματοποιήσει τελικά φέτος την ετήσια συνάντησή του για το 2022 διά ζώσης στο ορεινό θέρετρο του Νταβός στην Ελβετία, από τις 22 έως τις 26 Μαΐου.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πραγματοποιήσει τελικά φέτος την ετήσια συνάντησή του για το 2022 διά ζώσης στο ορεινό θέρετρο του Νταβός στην Ελβετία, από τις 22 έως τις 26 Μαΐου. Την απόφασή τους ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές της συνάντησης μετά τις διαδικτυακές συναντήσεις που διεξήχθησαν αυτήν την εβδομάδα. Το Φόρουμ, που έχει έδρα τη Γενεύη, ανέβαλε αυτήν τη φορά την ετήσια συνάντησή του ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή της επικαλούμενο τις δυσκολίες μιας τέτοιας διά ζώσης διάσκεψης. Αιτία, η εκτεταμένη διασπορά της μετάλλαξης «Ομικρον» και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί. Φέτος, όμως, αποφάσισε να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά δύο ολόκληρα χρόνια στο χιονοδρομικό κέντρο όπου συνηθίζουν να συναντώνται οι ισχυροί του κόσμου, σημαντικοί παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας, πολιτικοί, διπλωμάτες, αλλά και επιχειρηματίες, όπως και διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών κολοσσών.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Μαΐου στο ορεινό θέρετρο του Νταβός στην Ελβετία.

Το 2020, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσείλκυσε πάνω από 100 δισεκατομμυριούχους και 53 αρχηγούς χωρών και κυβερνήσεων. Οι εταιρείες των οποίων τα στελέχη συμμετέχουν στη συνάντηση και οι περισσότερες έχουν έδρα την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, πληρώνουν περίπου 50.000 δολάρια το άτομο για να διασφαλίσουν την πρόσβαση στη λίστα των καλεσμένων. Το περασμένο έτος, πάντως, εν τω μέσω lockdown και αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας σε πολλές περιοχές του κόσμου, η διοργανώτρια εταιρεία έχασε πολλά εκατομμύρια από την ακύρωση των συμμετοχών και των εκδηλώσεων.

Στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαδικτυακές επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων του Φόρουμ, 102 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα ανοικτή επιστολή τους με την οποία επέρριπταν στους ισχυρούς του Νταβός την ευθύνη για την αυξανόμενη ανισότητα παγκοσμίως, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να βρείτε τη λύση σε μια κλειστή συνάντηση, γιατί είστε μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης». Με την ίδια επιστολή ζητούσαν από τις κυβερνήσεις να επιβάλουν φόρο στον μεγάλο πλούτο, μιλούσαν για επιτακτική ανάγκη να φορολογηθούν οι πλούσιοι «σε όλον τον κόσμο και σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως». Επικαλούνται ειδικότερα τη δυσπραγία που έχει προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι ίδιοι έχουν δει τον πλούτο τους να αυξάνεται το ίδιο χρονικό διάστημα και σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή