«Βουτιά» για τις μετοχές του Netflix στη Wall Street

«Βουτιά» για τις μετοχές του Netflix στη Wall Street

Λιγότεροι από τους μισούς των προβλέψεων οι νέοι συνδρομητές του

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει λήξει, αλλά η μεγάλη ευφορία, την οποία δημιούργησε η ίδια για τις μετοχές των ομίλων με εντός της οικίας δραστηριότητες εξατμίζεται. Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες-σταρ της πανδημίας και του εγκλεισμού, οι Netflix και Peloton Interactive, είδαν τις μετοχές τους στις συναλλαγές της Πέμπτης να εξασθενούν ως μία ένδειξη ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται από τις λεγόμενες «μετοχές της πανδημίας». Εν τω μεταξύ, η πρώτη αναμένει το τρέχον τρίμηνο να προσθέσει στη χορεία των συνδρομητών των υπηρεσιών ροής και περιεχομένου που προσφέρει, μόλις 2,5 εκατομμύρια, ήτοι λιγότερους από τους μισούς των προβλέψεων των αναλυτών. Η δεύτερη, επιπλέον, περικόπτει δαπάνες, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη μειωμένη ζήτηση για τoυς υπερσύγχρονους συνδεδεμένους στο Διαδίκτυο διαδρόμους και τα στατικά της ποδήλατα.

Κατά τις χθεσινές συναλλαγές, οι οποίες προηγούνται της κανονικής συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής της Netflix υποχώρησε κατά σχεδόν 20%, παρατείνοντας την καθοδική πορεία της Πέμπτης. Οι δε απώλειες συνεχίζονταν και με το άνοιγμα της αγοράς και στις πρωινές συναλλαγές ήταν της τάξεως του 23,3%. Εάν παραταθεί η κάμψη, τότε θα είναι και η μεγαλύτερη για περίοδο σχεδόν δεκαετίας. Αντιθέτως, μετά την εξασθένηση της τάξης του 24% την Πέμπτη η τιμή της μετοχής της Peloton κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές σημείωνε άνοδο 5% και στη συνέχεια στο άνοιγμα περιόριζε τα κέρδη στο 3,5%.   

Σε υποχώρηση και η Peloton Interactive με τους υπερσύγχρονους συνδεδεμένους στο Διαδίκτυο δια- δρόμους και τα στα- τικά ποδήλατα.

Οι μετοχές των δύο ομίλων είναι το τελευταίο δείγμα όσων ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στους επενδυτές το 2020, αλλά πλέον βυθίζονται σε πρωτόγνωρα επίπεδα, που τελευταία φορά τα είχαν αγγίξει στις απαρχές της έκρηξης της πανδημίας. Τότε οι επενδυτές είχαν διαπιστώσει ότι τα περιοριστικά μέτρα και οι πολιτικές φθηνού χρήματος από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οδηγούσαν στα ύψη τις μετοχές ομίλων τύπου Netflix. Ανάλογη στροφή παρατηρείται και έναντι άλλων επιχειρήσεων, όπως είναι η Zoom Video Communications, η ιδιοκτήτρια του πανταχού παρόντος λογισμικού τηλεδιασκέψεων. Η μετοχή της αυτή τη στιγμή τελεί υπό διαπραγμάτευση στα χαμηλότερα επίπεδά της από τον Μάιο του 2020, όπως και η εταιρεία ηλεκτρονικών υπογραφών DocuSign. Αμφότερες οι επιχειρήσεις έχουν απολέσει άνω του 50% της χρηματιστηριακής τους αξίας, η οποία είχε εκτιναχθεί και πλέον μετά και τα αποτελέσματα της Netflix εξασθένησε περαιτέρω.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Etsy, η οποία γνώρισε μεγάλη ζήτηση μέσα στην πανδημία χάρις στην ανάγκη για προμήθεια μασκών και άλλων προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί 45% και πλέον από τα επίπεδα-ρεκόρ Νοεμβρίου.  Πλήγμα δέχθηκαν και οι μετοχές των παραδοσιακών μιντιακών ομίλων τύπου Walt Disney και ViacomCBS, οι οποίοι προσφέρουν και υπηρεσίες ροής περιεχομένου. Πάντως, αναφορικά με την εταιρεία στατικών ποδηλάτων της Peloton, αν και όλοι ανέμεναν μία επιβράδυνση μετά την πανδημία, εξεπλάγησαν με το πόσο σφοδρό ήταν το πλήγμα. Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2022 κατά σχεδόν 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα, διακόπτει την παραγωγή ποδηλάτων και διαδρόμων, ενώ θα προχωρήσει και σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή