Από 23 Φεβρουαρίου η καταβολή συντάξεων Μαρτίου από τον ΕΦΚΑ

Από 23 Φεβρουαρίου η καταβολή συντάξεων Μαρτίου από τον ΕΦΚΑ

Σε τροχιά πληρωμών έχουν εισέλθει ο ΕΦΚΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εργασίας, με αιχμή την καταβολή των συντάξεων που θα ξεκινήσει στις 23 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά πληρωμών έχουν εισέλθει ο ΕΦΚΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εργασίας, με αιχμή την καταβολή των συντάξεων που θα ξεκινήσει στις 23 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί η  καταβολή της ενίσχυσης στους εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» για τον μήνα Ιανουάριο, καθώς και καταβολές από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

• 18,5 εκατ. ευρώ σε 680 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

• 250.123 ευρώ  θα καταβληθούν σε 251 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα.

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

Στις 18 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές Ιανουαρίου για εργαζομένους στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

• 32 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

• 21 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

• 2,2 ευρώ σε 20.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

• 3 εκατ. ευρώ σε 6.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

3. Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές για τη «Συν-εργασία» Ιανουαρίου.

Το μεγάλο «πακέτο» των πληρωμών θα πραγματοποιηθεί βέβαια την ερχόμενη εβδομάδα, με την καταβολή των συντάξεων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ήδη, το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε ότι οι πληρωμές των συντάξεων μηνός Μαρτίου θα ξεκινήσει στις  23 Φεβρουαρίου, ημέρα  Τετάρτη, όταν θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις  24 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών  που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Τέλος, στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή