H Allwyn αύξησε το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ

H Allwyn αύξησε το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ

Το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ αύξησε η Allwyn Entertainment, όπως έχει μετονομαστεί η Sazka Entertainment του Τσέχου επιχειρηματία Karel Komárek.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ αύξησε η Allwyn Entertainment, όπως έχει μετονομαστεί η Sazka Entertainment του Τσέχου επιχειρηματία Karel Komárek. Ειδικότερα, ο πολυεθνικός πάροχος λοταριών ύστερα από συμφωνία με την Yeonama Holdings Co. Limited απέκτησε το υπόλοιπο μειοψηφικό μερίδιο (6,9%) αυτής στη Sazka Delta, την εταιρική οντότητα μέσω της οποίας η Allwyn κατέχει τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ. Ως εκ τούτου, ύστερα από τη συγκεκριμένη συναλλαγή, της οποίας το τίμημα διαμορφώθηκε σε 327,4 εκατ. ευρώ, το ποσοστό που ελέγχει η Allwyn στον ΟΠΑΠ ενισχύθηκε στο 48,1% από 41,2%. Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ταμειακά διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης της ρευστότητας που αντλήθηκε μέσω της πρόσφατης ομολογιακής έκδοσης ύψους 600 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε χθες η Allwyn, εάν ληφθεί υπόψη το καθαρό χρέος και το κεφάλαιο κίνησης της Sazka Delta, το ντιλ συνοδεύεται με premium άνω του 10%, σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ.

«Η απόκτηση του εναπομείναντος μειοψηφικού μεριδίου στη Sazka Delta αποτελεί σημαντικό βήμα για την Allwyn και υπακούει στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για αύξηση των συμμετοχών μας στις εταιρείες μας. Η συναλλαγή αυτή ολοκληρώνει μια σειρά πράξεων μέσω των οποίων έχουμε αποκτήσει τα ποσοστά άλλων μετόχων στη Sazka Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Σε συνδυασμό με την επιλογή μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση και με αγορές μετοχών από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει τη συμμετοχή μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 σε 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις πρόσφατες επιδόσεις του ΟΠΑΠ και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που διαθέτουμε για περαιτέρω ανάπτυξη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal.

Εναντι 327,4 εκατ. απέκτησε το 6,9% που είχε η Yeonama και κατέχει πλέον το 48,1% του Οργανισμού.

Υστερα από αυτή την κίνηση, η Allwyn Entertainment καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΠΑΠ και αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο λοταριών στην Ευρώπη, δεδομένου ότι ελέγχει το ιταλικό Λόττο (Lotto Italia) και την αυστριακή εταιρεία τυχερών παιγνίων Casinos Austria. Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Allwyn, σε συνεργασία με την εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) Cohn Robbins Holdings Corp, θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε μία συναλλαγή ύψους 9,3 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με αναλυτές, στρατηγική επιδίωξη της Allwyn είναι να επεκταθεί εκτός Ευρώπης με στόχο να αποτελέσει κυρίαρχο παίκτη, παγκοσμίως, στις λοταρίες που αποτελούν αγορά αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή