Η HDB συνδέει ελληνικές εταιρείες με επενδυτές

Η HDB συνδέει ελληνικές εταιρείες με επενδυτές

Ολοκληρώθηκε το πρώτο «InnoAgora Investing Day» – Στην online εκδήλωση ενεγράφησαν πάνω από 50 επενδυτικά κεφάλαια.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ψηφιακής κοινότητας InnoAgora powered by HDB, που φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της γαλλικής αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το πρώτο «InnoAgora Investing Day» με παρουσιάσεις ελληνικών εταιρειών σε επενδυτές. Μέσω της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα να δημιουργήσουν διαδικτυακό προφίλ, ώστε να προβάλουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά στοιχεία τους και να προσεγγίσουν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες.

Στην online εκδήλωση ενεγράφησαν πάνω από 50 επενδυτικά κεφάλαια (κυρίως Venture Capital Funds και Corporate VCs) από ευρωπαϊκές χώρες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν από τους κλάδους ICT (Πληροφορικής και Επικοινωνιών), Agrifood (Αγροδιατροφή), MarTech (Μάρκετινγκ) και EduTech (Εκπαίδευση).

Ολοι μαζί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, με το συνολικό ποσό που αναζητούν να αγγίζει τα 18 εκατ. ευρώ σε κύκλο χρηματοδότησης Series A (πρώτος κύκλος χρηματοδότησης από επιχειρηματικά κεφάλαια συμμετοχών).

Για την προετοιμασία των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχε προηγηθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου online σεμινάριο με θέμα «Fund raising & pitching tips», στο οποίο συμμετείχαν 70 και πλέον επιχειρήσεις.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζητούν χρηματοδότηση, τα «InnoAgora Investing Days» θα επαναληφθούν virtually στις 17 Μαρτίου και διά ζώσης στις 4 Απριλίου 2022.

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης InnoAgora powered by HDB προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες εξωστρέφειας και δικτύωσης στις ελληνικές επιχειρήσεις και ενισχύει την καινοτομία της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή έχει σχεδιαστεί μια σειρά από αντίστοιχες εκδηλώσεις μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη τη χρονιά, που θα είναι στη διάθεση όλων των μελών της.

Ο αντιπρόεδρος της HDB, Παντελής Τζωρτζάκης, σημείωσε ότι «η InnoAgora αριθμεί περισσότερα από 300 μέλη και το πρώτο “Investing Day” με τη συμμετοχή δεκάδων επενδυτών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της HDB μπορεί να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να προσφέρει πραγματική αξία σε δυναμικές επιχειρήσεις».