Ε.Ε.: Προς αυστηροποίηση κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου – Συνεχίζονται οι εισαγωγές

Ε.Ε.: Προς αυστηροποίηση κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου – Συνεχίζονται οι εισαγωγές

Νέες κυρώσεις σε βάρος των ρωσικών εταιρειών πετρελαίου Rosneft, Transneft και Gazprom Neft αναμένεται να υιοθετήσει η Ε.Ε., ωστόσο τα κράτη - μέλη θα συνεχίσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τις εταιρείες αυτές, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες κυρώσεις σε βάρος των ρωσικών εταιρειών πετρελαίου Rosneft, Transneft και Gazprom Neft αναμένεται να υιοθετήσει η Ε.Ε., ωστόσο τα κράτη – μέλη θα συνεχίσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τις εταιρείες αυτές, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters.

Οι τρεις εταιρείες υπόκεινται ήδη σε περιορισμούς της Ε.Ε. όσον αφορά τα δάνεια και τη χρηματοδότηση χρέους. Σύμφωνα με το νέο πακέτο που θα συζητηθεί αργότερα τη Δευτέρα από κορυφαίους διπλωμάτες της Ε.Ε., θα έρθουν επίσης αντιμέτωπες με απαγόρευση επενδύσεων, η οποία αναμένεται να παγώσει τη χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκές πηγές σε ό,τι αφορά νέα έργα παραγωγής και έρευνας σε όλα τα ορυκτά καύσιμα.

Κατά την ίδια πηγή, πάντως, τα νέα μέτρα δεν θα εμποδίζουν τα κράτη και τις εταιρείες της Ε.Ε. να αγοράζουν πετρέλαιο από τις τρεις ρωσικές εταιρείες, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες απαγόρευσαν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Την Παρασκευή, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, είχε προαναγγείλει απαγόρευση νέων ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ολόκληρο τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, χωρίς να αναφέρει τις εταιρείες που θα βρίσκονταν στο στόχαστρο των κυρώσεων.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η βρετανική BP ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη ρωσική Rosneft.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Live: Ολες οι εξελίξεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας – 19η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή