Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα για μικρομεσαίες

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα για μικρομεσαίες

Ωρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων σήμανε στις νέες εντάξεις έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, που υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων σήμανε στις νέες εντάξεις έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, που υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Συνολικά, οι νέες εντάξεις αφορούν 70 έργα ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο πολυαναμενόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για την αγορά και αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών εκ μέρους τους. Προτεραιότητα δίνεται στις ηλεκτρονικές πληρωμές και πωλήσεις. Ο στόχος είναι τουλάχιστον το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να πωλεί online και το 40% να προμηθεύεται online. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 100.000 επιχειρήσεις θα επωφεληθούν.

Οι εντάξεις που ανακοινώθηκαν χθες καλύπτουν και τους τέσσερις πυλώνες του σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Συγκεκριμένα, τρία έργα αφορούν στην «Πράσινη μετάβαση» και έχουν προϋπολογισμό 255,81 εκατ. ευρώ, έξι έργα στην «Ψηφιακή μετάβαση» ύψους 349,48 εκατ. ευρώ, 24 έργα σε «Απασχόληση – Δεξιότητες – Κοινωνική Συνοχή» προϋπολογισμού 852,79 εκατ. ευρώ και 37 έργα σε «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας» ύψους 931,67 εκατ. ευρώ.

Μετά και τις παραπάνω εντάξεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των 173 έργων που έχουν λάβει έγκριση υλοποίησης, στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0», διαμορφώνεται σε 8,5 δισ. ευρώ.

Στα έργα της ψηφιακής μετάβασης εκτός από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντάχθηκαν και οι βιομηχανικές πλατφόρμες δεδομένων. Αφορούν την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αξιοποίηση υπηρεσιών και υποδομών CloudOnly και την ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών λογισμικού (Cloud Only Software Framework).

Επίσης, οι χθεσινές εντάξεις περιλαμβάνουν ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα ύψους 315 εκατ. ευρώ, καθώς και την ανακαίνιση υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την ανάπτυξη ιατρείων διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων ύψους 246,8 εκατ. ευρώ.

Για προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, θα δοθούν 102 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή