Στο ραντάρ επενδυτών ελληνικές startups στον κλάδο της υγείας

Στο ραντάρ επενδυτών ελληνικές startups στον κλάδο της υγείας

Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες χρηματοδοτήσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν κατά τη φετινή χρονιά ελληνικές νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επιστημών υγείας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες χρηματοδοτήσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν κατά τη φετινή χρονιά ελληνικές νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επιστημών υγείας (biotech, medtech, healthtech), όπως αποδεικνύουν και πρόσφατες επενδύσεις διεθνών και ελληνικών funds σε εταιρείες του κλάδου. Με τον «αχανή» κλάδο της ψηφιακής υγείας (digital health) να προβλέπεται, σύμφωνα με τη McKinsey, να αγγίξει τα 600 δισ. δολ. έως το 2024, αρκετές startups που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας φιλοδοξούν να κερδίσουν μερίδιο, προτείνοντας λύσεις που είτε βοηθούν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών είτε εστιάζουν στην πρόληψη, στη διάγνωση αλλά και στη στοχευμένη θεραπεία ασθενειών.

Τέτοια είναι η περίπτωση της Vivante Health, η οποία παρέχει εξατομικευμένη βοήθεια, μέσω της συσκευής GI Thrive αλλά και ενός testing που ονομάζεται Gut Check, σε όσους υποφέρουν από παθήσεις που αφορούν το πεπτικό σύστημα.

Η εταιρεία, που έχει έδρα στο Χιούστον και γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, «σήκωσε» την προηγούμενη εβδομάδα 16 εκατ. δολ. σε γύρο χρηματοδότησης Series A, στον οποίο ηγήθηκε το αμερικανικό 7wireVentures και στον οποίο συμμετείχε και το ελληνικό Big Pi Ventures.

Παρά το ασταθές επενδυτικό περιβάλλον που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών βρίσκονται για το επόμενο διάστημα εταιρείες όπως η Biopix-T, δημιούργημα ερευνητών του ΙΤΕ που αναπτύσσει και διαθέτει εμπορικά τη φορητή συσκευή διάγνωσης του κορωνοϊού «pebble», η Advantis Medical Imaging αλλά και η Purposeful, στις οποίες έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό fund Metavallon VC.

Παράλληλα, στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και η Causaly του Ιωάννη Κιαχόπουλου, που μόλις πριν από κάποιους μήνες είχε «σηκώσει» περί τα 17 εκατ. δολ. σε γύρο χρηματοδότησης Series A.

Παράγοντες της αγοράς δείχνουν αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία του συγκεκριμένου κλάδου, εκτιμώντας ότι φέτος μπορεί να δούμε και χρηματοδοτήσεις μεταξύ 10-30 εκατ. για γύρους Series B.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή