Πώς θα δοθεί η έκπτωση στα καύσιμα – Επιταγή ακρίβειας με εισοδηματικά κριτήρια

Πώς θα δοθεί η έκπτωση στα καύσιμα – Επιταγή ακρίβειας με εισοδηματικά κριτήρια

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα το πλαίσιο γύρω από τα νέα μέτρα έναντι τις ακρίβειας ενώ αύριο το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από τους συναρμόδιους υπουργούς

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα το πλαίσιο γύρω από τα νέα μέτρα έναντι της ακρίβειας ενώ αύριο το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Επιδότηση στα καύσιμα

Με εισοδηματικά κριτήρια θα δοθεί η έκπτωση στα καύσιμα. Ο κόφτης του εισοδήματος ορίζεται στις 30.000 ευρώ για τον έγγαμο με τρία παιδιά. Η επιστροφή μέρους του ΕΦΚ θα γίνεται για τα πρώτα 180 λίτρα που αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μια επιδότηση μηνιαίως που αναμένεται να ξεκινάει τα 36 ευρώ το μήνα και δεν αποκλείεται σε ορισμένες φορές να φτάσει τα 55 ευρώ

Μέσω του gov.gr η επιδότηση-επιστροφή

Το μέτρο δεν θα ισχύσει αναδρομικά. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω του gov.gr ώστε να μπορέσουν να πάρουν την επιδότηση-επιστροφή.

Αύριο θα διευκρινιστεί εάν με την αίτηση ο καταναλωτής θα μπορεί να λαμβάνει ένα κουπόνι που θα το εκτυπώνει μέσω του gov.gr και με αυτό θα παίρνει την έκπτωση από το πρατηριούχο ή θα πρέπει μέσω του gov.gr να επισυνάψει τις αποδείξεις αγοράς ώστε να του επιστραφεί το ποσό.

Βέβαια αυτή η δεύτερη επιλογή είναι πιο χρονοβόρα καθώς οι πολίτες πληρώνουν τώρα τις πολύ υψηλές τιμές στα καύσιμα 

Επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτα νοικοκυριά αξίας 250-300 ευρώ

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους αλλά και δικαιούχους του ΚΕΑ. 

Το ποσό που θα πάρουν ως έκτακτη ενίσχυση οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι ίσο με αυτό που ήδη λαμβάνουν. Θα λάβουν δηλαδή διπλό επίδομα όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα. 

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή