Μονομερείς αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Μονομερείς αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Σωρηδόν και μονομερώς, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αλλάζουν τα σταθερά τιμολόγια πελατών τους σε κυμαινόμενα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Κι ενώ όταν προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες γίνονται ενοχλητικοί, με συνεχή τηλεφωνήματα για τη «μεγάλη προσφορά μόνο για εσάς», όταν πρόκειται για μονομερή αλλαγή τιμολογίων επί τω δυσμενεστέρω, είναι ύποπτα… διακριτικοί

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωρηδόν και μονομερώς, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αλλάζουν τα σταθερά τιμολόγια πελατών τους σε κυμαινόμενα με ρήτρα αναπροσαρμογής. Κι ενώ όταν προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες γίνονται ενοχλητικοί, με συνεχή τηλεφωνήματα για τη «μεγάλη προσφορά μόνο για εσάς», όταν πρόκειται για μονομερή αλλαγή τιμολογίων επί τω δυσμενεστέρω, είναι ύποπτα… διακριτικοί. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ενημέρωση ότι σε 60 ημέρες θα αλλάξει η σύμβαση είναι προσεκτικά «κρυμμένη» στο τέλος του λογαριασμού με πολύ ψιλά γράμματα. Συνήθως οι πελάτες τους το αντιλαμβάνονται όταν φτάσει ο πρώτος λογαριασμός με τη νέα τιμολόγηση. Αλλοι πάροχοι στέλνουν sms και παραπέμποντας σε κάποιο άρθρο –με εξίσου ψιλά γράμματα– της σύμβασης, ενημερώνουν ότι σε 30 ημέρες δεν μπορούν πλέον να σου προσφέρουν αυτό που συμφωνήσατε πριν από μερικούς μήνες. Ισως έτσι εξηγείται γιατί ενώ έπρεπε από τον Δεκέμβριο να εφαρμόσουν τα νέα πιο διαφανή πρότυπα λογαριασμών και συμβάσεων, οι πάροχοι ζήτησαν και –δυστυχώς– πήραν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παράταση για τον Μάρτιο. Και τώρα που έφτασε ο Μάρτιος, ζήτησαν νέα παράταση με το ίδιο επιχείρημα: δεν προλαβαίνουν, ισχυρίζονται, να προσαρμόσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα. Εξαιρετικά βολικό για τους ίδιους, εξοργιστικά δυσάρεστο για τους καταναλωτές, υπέρ των οποίων υποτίθεται ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός, αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές.

Ενισχύεται το Δ.Σ. της Sunlight Group

Περαιτέρω  διεθνή χαρακτήρα αποκτάει το διοικητικό συμβούλιο της Sunlight Group Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με τη νέα σύνθεσή του να περιλαμβάνει τρία νέα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη με πολυετή εμπειρία σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους. Πρόκειται για τον Gordon Riske, τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ., που υπήρξε επί 14 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της KION Group,  με κεφαλαιοποίηση άνω των 10 δισ. ευρώ, ενώ αποτελεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της GRBR Services. Λόγω της μακράς εμπειρίας του στον κλάδο κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού (ΟΕΜs), θα συμβάλει καταλυτικά στις προσπάθειες της Sunlight να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον συγκεκριμένο τομέα. Στο διοικητικό συμβούλιο της Sunlight εντάχθηκε και ο Michel Govaert, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.  και πρώην οικονομικός διευθυντής ομίλου της AOC & ChemicaInvest, έχοντας ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στη Philips Electronics. Εχει υπάρξει εταίρος στην Alvarez & Marsal. Τον Μάιο αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της Sunlight και ο δρ Peter Lamp, επικεφαλής σχεδιασμού και ανάπτυξης στοιχείων και μπαταριών τεχνολογίας ιόντων λιθίου στην BMW. Η προστιθέμενη αξία για τη Sunlight πηγάζει και από το γεγονός ότι ο Michel Govaert πρόκειται να προεδρεύσει στην ελεγκτική επιτροπή του ομίλου. Αντίστοιχα, ο δρ Peter Lamp θα αναλάβει και την προεδρία της νεοσύστατης επιτροπής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Νέα εταιρεία συμμετοχών ίδρυσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Bespoke SGA Holdings. Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας συμμετοχών που ίδρυσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πριν από λίγες ημέρες και που πιθανότατα θα είναι η «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα συγκεντρωθούν οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η εταιρεία έχει, σύμφωνα με το συμβολαιογραφικό έγγραφο σύστασής της, που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), μετοχικό κεφάλαιο 140 εκατ. ευρώ το οποίο καλύπτεται κατά 1,4 εκατ. ευρώ από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο (1% του μετοχικού κεφαλαίου) με το υπόλοιπο 99% (138, 6 εκατ. ευρώ) να βάζει η εταιρεία SAG Investments & Holdings Limited, που έχει έδρα την Κύπρο. Στο πρώτο Δ.Σ. συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Μαρία Γεώργαλου, αντιπρόεδρος της Chipita Foods, η Αγγελική Οικονόμου, διευθύνουσα σύμβουλος της «Νίκας», η Αρτεμις Ντούσια, οικονομική διευθύντρια της «Νίκας» και ο Θέμης Μακρής, διευθύνων σύμβουλος της Wonderplant. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή