Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Μια καρδιά γεμάτη δυνατά συναισθήματα

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Μια καρδιά γεμάτη δυνατά συναισθήματα

«Είναι πολύ δυνατό μυαλό ο Οδυσσέας σας». Ημουν σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον πατέρα και τη μητέρα του, τον Πάρι και την Κίττυ, με τους οποίους ήμασταν φίλοι, και ήταν ειλικρινής η άποψη που διατύπωνα για τον γιο τους που μόλις είχα γνωρίσει.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι πολύ δυνατό μυαλό ο Οδυσσέας σας».

Ημουν σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον πατέρα και τη μητέρα του, τον Πάρι και την Κίττυ, με τους οποίους ήμασταν φίλοι, και ήταν ειλικρινής η άποψη που διατύπωνα για τον γιο τους που μόλις είχα γνωρίσει.

Ο Πάρις προσποιήθηκε βαρηκοΐα. «Δεν άκουσα τι είπες», με ρώτησε. «Το άκουσες πολύ καλά αλλά σ’ άρεσε και θέλεις να το ξανακούσεις». Τον πείραξα.

Δεν ήταν μόνο στο μυαλό η δύναμη του Οδυσσέα. Ηταν και η καρδιά του γεμάτη δυνατά αισθήματα. Αισθήματα αγάπης για την οικογένειά του που πραγματικά ήταν ευρύτατη. Αγάπη για τους συνεργάτες, συναδέλφους, ομοϊδεάτες ή μη και συνοδοιπόρους. Αγάπη για το ανθρώπινο, θεσμικό, πνευματικό, επιχειρηματικό και παγκόσμιας φήμης υλικό που αποτελούσε η σπουδαία επιχείρηση Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης και αργότερα S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Αγάπη για τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, τη σχολή College Year in Athens και αφοσίωση στους σκοπούς και στο έργο τους.

Περάσαμε τρία ή τέσσερα χρόνια μαζί, εκείνος πρόεδρος και εγώ εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ. Ταξίδευε τότε πολύ στο εξωτερικό και σε κάθε δημόσια εκδήλωση είχα την ανησυχία εάν θα εμφανιζόταν αρκετά ενήμερος μπροστά στην τηλεόραση και στους δημοσιογράφους. Λίγα δευτερόλεπτα του αρκούσαν για να αποκτήσει πλήρη εικόνα για όλα τα τεκμαιρόμενα και να αντιμετωπίσει όλες τις ερωτήσεις λες και ήταν συνεχώς παρών.

Ηταν ίσως πάνω απ’ όλα αγωνιστής, και με τη διάθεση του αγωνιστή αντιμετώπισε τη μεγάλη δοκιμασία του.

Ηταν ίσως πάνω απ’ όλα αγωνιστής, και με τη διάθεση του αγωνιστή αντιμετώπισε τη μεγάλη του δοκιμασία.

Το τελευταίο του μήνυμα τα λέει όλα: «Αγαπημένε μου Ραφαήλ. Εχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση. Είμαι σε άριστα χέρια γιατρών που ξέρουν τι κάνουν, έχουν σχέδιο αλλά και την ευελιξία να το αναμορφώνουν όταν βγαίνουν νέα στοιχεία και αισθάνομαι πολύ ασφαλής. Εχω συγκινητική υποστήριξη από όλη μου την οικογένεια και πολλών φίλων. Χρειάζεται υπομονή και πειθαρχία που έχω μπόλικη.

Είναι μία ακόμα μάχη που αισθάνομαι ότι θα κερδίσω. Εδώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Ελπίζω να κάνω γιορτές στην Αθήνα και να τα πούμε κι από κοντά. Με όλη μου την αγάπη, Οδυσσέας».

Θα είναι αιωνία η μνήμη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή