Διαγωνισμός για ακίνητα 25 εκατ. ευρώ από Sodia

Διαγωνισμός για ακίνητα 25 εκατ. ευρώ από Sodia

Στη διάθεση ενός χαρτοφυλακίου εμπορικών ακινήτων εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Sodia Capital Management.

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάθεση ενός χαρτοφυλακίου εμπορικών ακινήτων εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Sodia Capital Management. Πρόκειται για ακίνητα που αποτελούσαν μέρος του πακέτου κόκκινων δανείων Jupiter, το οποίο μεταβίβασε η Alpha Bank στον επενδυτικό όμιλο Apollo Global Management. Συνολικά, η Sodia διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με εξασφαλίσεις σε ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Συνολικά προς πώληση μέσω σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας διατίθενται πέντε ακίνητα, εκ των οποίων τέσσερα εμπορικά καταστήματα κι ένα κτίριο γραφείων επιφάνειας 5.121 τ.μ. στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Τα καταστήματα βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 505, 1.568 τ.μ.), στο Χαλάνδρι (Κηφισίας 252, 2.011 τ.μ.), στη Νέα Ερυθραία (19ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, 2.417 τ.μ.) και στην Κέρκυρα (1.185 τ.μ.). Τη διοργάνωση του διαγωνισμού έχει αναλάβει η Deloitte. Στόχος είναι η υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου, με την οριστική συμφωνία να έχει προσδιοριστεί στο τέλος του ίδιου μήνα.

Πρόκειται για 4 καταστήματα κι ένα κτίριο γραφείων που αποτελούσαν μέρος του πακέτου κόκκινων δανείων Jupiter.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε η πώληση ακόμα ενός σημαντικού ακινήτου από το πακέτο Jupiter. Ο λόγος για το ιστορικό κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στην οδό Χρήστου Λαδά 1-3 στο κέντρο της Αθήνας. Το ακίνητο των 3.500 τ.μ. μεταβιβάστηκε αντί ποσού που υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία Ehret+Klein και συγκεκριμένα στη νεοσύστατη θυγατρική της στην Ελλάδα, Ehret+Klein Development Greece. Στο ακίνητο έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως ένας σύγχρονος χώρος γραφείων. Ο γερμανικός όμιλος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, εδρεύοντας στο Στάρνμπεργκ. Η εξαγορά της ιστορικής έδρας του ΔΟΛ αποτελεί την πρώτη του κίνηση στην ελληνική αγορά, αλλά θα πρέπει να αναμένονται κι άλλες, όπως έχει προαναγγείλει άλλωστε και η ίδια η γερμανική εταιρεία. Το κτίριο του ΔΟΛ ήταν μέρος του Project Jupiter, το οποίο μεταβίβασε η Alpha Bank στον επενδυτικό όμιλο Apollo το 2018. Η Alpha Bank είχε αποκτήσει το ακίνητο το 2017, στο πλαίσιο του τότε πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας του πτωχευθέντος ΔΟΛ.

Το κτίριο της Χρ. Λαδά έχει ταυτιστεί με τον ΔΟΛ και την ιστορία του ήδη από την περίοδο του εμφυλίου και στη συνέχεια από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και μετά, όταν αυξήθηκε και η δημοφιλία των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», που ξεκίνησαν να εκδίδονται μετά την Κατοχή από τον Δημ. Λαμπράκη. Το 1980 το ακίνητο ανακαινίστηκε πλήρως, ώστε να διευκολύνει τη φιλοξενία τόσο των εφημερίδων όσο και των περιοδικών του συγκροτήματος.

Παράλληλα, η Sodia Capital Management προχωρεί και στη σταδιακή πώληση των πολυτελών διαμερισμάτων του συγκροτήματος One Athens, που βρίσκεται στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Πρόκειται για ένα από τα πολυτελέστερα συγκροτήματα κατοικιών που διατίθενται αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά (πέραν του Ελληνικού), με τιμές πώλησης που ξεκινούν από τα 600.000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 6,6 εκατ. ευρώ, και με μέση τιμή πώλησης της τάξεως των 7.000-8.000 ευρώ/τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή