Καθυστερήσεις στην επίδοση αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ

Καθυστερήσεις στην επίδοση αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ

Σημαντικό περιθώριο βελτίωσης εμφανίζουν οι χρόνοι επίδοσης της επιστολικής αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό περιθώριο βελτίωσης εμφανίζουν οι χρόνοι επίδοσης της επιστολικής αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ, με το 2021 να είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων στόχων για επίδοση σε τρεις και πέντε ημέρες από την κατάθεση του 90% και του 97% των επιστολών α΄ προτεραιότητας αντίστοιχα. Βάσει της ετήσιας αξιολόγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), πέρυσι επιδόθηκε εντός τριημέρου το 69% και εντός πενθημέρου το 86% των επιστολών εσωτερικού, με τη μέση διάρκεια να διαμορφώνεται σε 3,05 ημέρες. Στη διεθνή εξερχόμενη αλληλογραφία, σε καμία από τις 23 χώρες δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για επίδοση σε τρεις και πέντε ημέρες του 85% και του 97% των επιστολών αντίστοιχα. Για παράδειγμα, για να φθάσει στον παραλήπτη μια επιστολή στην Ιταλία απαιτούνται, κατά μέσον όρο, 5,7 ημέρες, αριθμός που αυξάνεται σε ελαφρώς περισσότερες από επτά ημέρες για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ωστόσο, σε 14 από τις 23 χώρες ο μέσος όρος ημερών επίδοσης εμφανίζεται βελτιωμένος το 2021 σε σχέση με το 2020, ενώ ο δείκτης ταχύτητας (επίδοση εντός τριημέρου) και αξιοπιστίας (επίδοση εντός πενθημέρου) βελτιώθηκε σε πέντε χώρες.

Στη διεθνή εισερχόμενη αλληλογραφία, σε καμία από τις 25 χώρες όπου διεξήχθησαν μετρήσεις οι δείκτες ταχύτητας και αξιοπιστίας δεν υπήρξαν αντίστοιχοι των στόχων, ενώ σε επτά χώρες ο μέσος όρος ημερών επίδοσης βελτιώθηκε πέρυσι συγκριτικά με το 2020.

Τι φανερώνουν τα αποτελέσματα μετρήσεων ποιότητας της ΕΕΤΤ.

Η γεωμορφολογία της Ελλάδας, ο περιορισμένος αριθμός αεροπορικών δρομολογίων σε νησιά και η διαμόρφωση πτήσεων βάσει εποχικότητας αποτελούν βασικές αιτίες που καθιστούν δύσκολη την επίτευξη των στόχων, όπως έχουν αναφέρει παλαιότερα τα ΕΛΤΑ. Κατά την ίδια επιχειρηματολογία, ο στόχος για επίδοση του 85% σε τρεις ημέρες είναι ανέφικτος και πανευρωπαϊκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή