Ελληνικό: Επιπλέον 1.000 κατοικίες

Ελληνικό: Επιπλέον 1.000 κατοικίες

Στη δημιουργία ενός πύργου κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης του Ελληνικού προσανατολίζεται η Lamda Development.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία ενός πύργου κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης του Ελληνικού προσανατολίζεται η Lamda Development. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης να κατασκευαστούν επιπλέον 1.000 διαμερίσματα κατά την πρώτη φάση της επένδυσης, αξιοποιώντας την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται. Ο σχεδιασμός του νέου αυτού κτιρίου έχει αρχίσει και οι πρώτες προπωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών και των μετόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, έως τον Ιούνιο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία προπώλησης των 100 πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών που θα αναπτυχθούν επίσης στην παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των δυνητικών μελλοντικών εσόδων από τα οικιστικά έργα σε πάνω από 1 δισ. ευρώ. «Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουμε να εισπράττουμε και τα πρώτα έσοδα από τις προκαταβολές των 18 πολυτελών βιλών, καθώς μέχρι τότε θα έχουμε ξεκινήσει την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Εντός του 2022, η διοίκηση της Lamda αναμένει την είσπραξη εσόδων άνω των 200 εκατ. ευρώ από τις προκαταβολές που θα λάβει για τα οικιστικά έργα που έχει ήδη προπωλήσει.

Δεύτερος πύργος στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού – Σεπτέμβριο ξεκινά η προπώληση.

Σημειωτέον ότι οι τιμές πώλησης των 100 πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών έχουν αυξηθεί, προκειμένου να αντισταθμιστεί εν μέρει και το αυξημένο κόστος κατασκευής. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο των προπωλήσεων του πύργου κατοικιών Marina Tower έγινε βελτιστοποίηση του σχεδιασμού ώστε να αυξηθεί η προς πώληση επιφάνεια κατά 10%, με αποτέλεσμα να αυξηθούν αντίστοιχα και τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα, αγγίζοντας πλέον τα 374 εκατ. ευρώ.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου, το Marina Tower θα είναι και το μόνο κτίριο όπου ενδεχομένως θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος κατασκευής, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, ωστόσο, με δεδομένο ότι η κατασκευή του δεν προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από τον προσεχή Οκτώβριο, υπάρξει η αισιοδοξία πως ενδεχομένως οι τιμές των υλικών να έχουν αποκλιμακωθεί μέχρι τότε. Σε κάθε περίπτωση, μια αύξηση του κόστους κατασκευής του Marina Tower κατά 20% θα έχει σοβαρή επίπτωση στα κέρδη από τις πωλήσεις, κατά το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τα εμπορικά κέντρα που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό, η διοίκηση της Lamda ανέφερε ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι συμφωνίες για το 80% των συνολικών εκμισθώσιμων επιφανειών, εκτιμώντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία το αργότερο έως τα μέσα του 2023. Ηδη άλλωστε υπάρχει ζήτηση για το 140% των επιφανειών που θα προσφερθούν προς ενοικίαση, με τη Lamda να καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση χρηστών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και από πλευράς εσόδων και από πλευράς του μείγματος των καταστημάτων που θα προσφέρει στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν υπάρχει κάποια ανατροπή στον σχεδιασμό, τα εμπορικά κέντρα του Ελληνικού θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν στη δημόσια εγγραφή των μετοχών της Lamda Malls, όταν αυτή πραγματοποιηθεί περίπου στα μέσα του 2023. Στην εν λόγω εταιρεία θα συγκεντρωθεί το σύνολο των εμπορικών κέντρων της Lamda Development.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή