Ο Μασκ υπόσχεται ότι έρχεται το 2023 το Cybertruck της Tesla

Ο Μασκ υπόσχεται ότι έρχεται το 2023 το Cybertruck της Tesla

Στο νέο εργοστάσιο στο Τέξας η παραγωγή του φουτουριστικού οχήματος

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από πολλές καθυστερήσεις η καλιφορνέζικη εταιρεία Tesla θα αρχίσει να παράγει το ηλεκτρικό της αγροτικό αυτοκίνητο, το επονομαζόμενο Cybertruck, το 2023, ενώ μαζί θα κυκλοφορήσουν και πολλά άλλα νέα προϊόντα, όπως δήλωσε ο Ελον Μασκ και αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των The New York Times. Το εν λόγω όχημα φέρει εξωτερικό περίβλημα από ανοξείδωτο χαλυβα, κάτι που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, έχει γωνιακή σχεδίαση και δίνει φουτουριστική εικόνα. Εν τω μεταξύ, η όψιμη εμφάνισή του στην αγορά έχει να κάνει με το ότι το 2019 σε ένα άτυχο συμβάν, ένας σχεδιαστής χτύπησε με μεταλλική μπάλα το παράθυρό του, ως ένδειξη της αντοχής του, αλλά εκείνο ράγισε. «Εμείς θα σπάσουμε το παράθυρο ξανά», είπε αστειευόμενος ο Ελον Μασκ, φορώντας ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο κι ενώ το όχημα κυλούσε στη σκηνή του νεόδμητου εργοστασίου της Tesla στο Οστιν του Τέξας κατά την παρουσίασή του στο κοινό. «Ανυπομονούμε να το φτιάξουμε εδώ. Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Αλλά θα το έχετε τον επόμενο χρόνο και θα είναι πραγματικά υπέροχο».

Βέβαια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των ΝΥΤ, o διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει μακρά ιστορία στο να υπόσχεται την παραγωγή και κατασκευή προϊόντων, τα οποία αργούν να παρουσιαστούν στην αγορά ή δεν εμφανίζονται καθόλου. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμά του για το Cybertruck είναι πιο σαφές από αυτό που έδωσε στους επενδυτές τον Ιανουάριο, όταν τους είπε ότι θα παρουσιαστεί το εν λόγω αγροτικό όχημα επαγγελματικής χρήσεως πιθανότατα το 2023.

Το νέο ηλεκτρικό αγροτικό φέρει εξωτερικό περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Οπως είναι αναμενόμενο, η καθυστέρηση του φουτουριστικού οχήματος έδωσε το χρονικό περιθώριο στους ανταγωνιστές να βγουν νωρίτερα στην αγορά με τα δικά τους αγροτικά και μάλιστα ηλεκτρικής τεχνολογίας – πρόκειται για μια κατηγορία ιδιαζόντως δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγου χάρη, η Ford αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του Lightning, μιας έκδοσης του F-150 με μπαταρία, αυτό το καλοκαίρι. Το ηλεκτρικό αγροτικό της Rivian κυκλοφόρησε προς πώληση στα τέλη του περασμένου έτους με διθυραμβικές κριτικές, αλλά η εταιρεία αντιμετώπισε πρόβλημα στο να αυξήσει την παραγωγή, ένα κοινό πρόβλημα για τις εταιρείες νέων κινούμενων με μπαταρίες αυτοκινήτων. Οσο για τον Ελον Μασκ, ακολουθώντας το γνωστό μοτίβο της μεγαλοσχημοσύνης, προσκάλεσε σχεδόν 15.000 άτομα στην εκδήλωση για το Cybertruck, την οποία χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο πάρτι στη Γη». Επίσης, είπε πως «το εργοστάσιο είναι τόσο μεγάλο όσο τρία Πεντάγωνα».

Τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν νωρίς ώστε οι γονείς να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από όσους συρρέουν στην εκδήλωση, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός KXAN. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ. Το καινούργιο τεραστίων διαστάσεων εργοστάσιο της Tesla στο Οστιν του Τέξας εντάσσεται στο πρόγραμμα της παγκόσμιας επέκτασης των δραστηριοτήτων της, όπως και η νέα μονάδα, εξίσου μεγάλης κλίμακας, πλησίον του Βερολίνου. Σε συνδυασμό με ένα υπάρχον εργοστάσιο στη Σαγκάη οι νέες γραμμές συναρμολόγησης θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να επαναλάβει τον κύκλο εργασιών της του 2021, όταν σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις σε σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα, ξεπερνώντας κατά πολύ άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή