Συζητήσεις ομίλου Μήτση – Aldemar για 2 ξενοδοχεία

Συζητήσεις ομίλου Μήτση – Aldemar για 2 ξενοδοχεία

Κοντά στην απόκτηση δύο εκ των τριών ξενοδοχειακών μονάδων της Aldemar, συμφερόντων του ομίλου Ν. Αγγελόπουλου, στην Κρήτη φέρεται να βρίσκεται ο όμιλος Μήτση, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της αγοράς.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην απόκτηση δύο εκ των τριών ξενοδοχειακών μονάδων της Aldemar, συμφερόντων του ομίλου Ν. Αγγελόπουλου, στην Κρήτη φέρεται να βρίσκεται ο όμιλος Μήτση, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της αγοράς. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου, με το υπό συζήτηση τίμημα να προσεγγίζει αθροιστικά τα 90 εκατομμύρια ευρώ σε όρους αξίας επιχείρησης (EV), καθώς η συναλλαγή θα αφορά και σε ανάληψη δανεισμού.

Οι σχετικές συζητήσεις είδαν αρχικά το φως της δημοσιότητας σε Μέσα της Κρήτης και κατόπιν και σε Μέσα που ειδικεύονται στον τουρισμό. Η «Κ» επικοινώνησε με τους δύο ομίλους, με τις δύο πλευρές να μην επιβεβαιώνουν αλλά και να μη διαψεύδουν τις συζητήσεις.

Οπως αποκάλυψε άλλωστε πριν από λίγες μέρες η πρόεδρος του ομίλου, Χριστίνα Μήτση, μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το επενδυτικό πρόγραμμα της εξαετίας 2022-2027 περιλαμβάνει εξαγορά δύο ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο σε ιδιόκτητο ακίνητο 150 στρεμμάτων, εκσυγχρονισμό υφιστάμενων ξενοδοχείων, ανάπτυξη του Project Afandou (γκολφ, μαρίνα, 3 ξενοδοχεία, τουριστικό χωριό), νέο ξενοδοχείο στο λιμάνι του Πειραιά και νέο ξενοδοχείο και τουριστικό χωριό στην Κω σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Πρόκειται για τα Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στην Κρήτη.

Στο Project Afandou στη Ρόδο αναμένεται να επενδυθούν μεσοπρόθεσμα για την πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ στη νεοαποκτηθείσα έκταση, η οποία διαθέτει δυνατότητα δόμησης 110.000 τετραγωνικών, σχεδόν όσων δηλαδή ελέγχει αυτή τη στιγμή ο όμιλος στα 17 υπάρχοντα συγκροτήματά του. Σε όρους δωματίων αυτό σημαίνει αύξηση 30% της υπάρχουσας δυναμικότητας των 5.075 δωματίων. Οι επενδύσεις στην έκταση της Αφάντου, την οποία απέκτησε από τη M.A. Aggeliades Hellas, που με τη σειρά της είχε γίνει ιδιοκτήτρια μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν την ανάπτυξη ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενός δεύτερου ξενοδοχείου-μπουτίκ, κατοικιών, μαρίνας και τον εκσυγχρονισμό του υφισταμένου γηπέδου γκολφ 18 οπών. Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο με μήκος ακτογραμμής 4.200 μ. και μέτωπο εκτεινόμενο σε μήκος 3.350 μ. στη μεγάλη παραλία της Αφάντου και των Καλυθιών.

Στα πλάνα του ομίλου Μήτση βρίσκεται και η επέκταση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα, εφόσον ασφαλώς ο όμιλος επικρατήσει στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της έκτασης, η οποία περιλαμβάνει ιαματικές πηγές.

Σε όρους λειτουργικών επιδόσεων ο όμιλος Μήτση εξέρχεται της πανδημίας έχοντας ήδη από τη χρήση του 2021 ανακτήσει περίπου το 87% της δραστηριότητας του 2019. Ειδικότερα, έκλεισε την προηγούμενη χρονιά με πληρότητα της τάξεως του 80%, έναντι 90% περίπου το 2019, με όλα τα ξενοδοχεία του σε λειτουργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή