Μικρά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Μικρά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων πλην της Φρανκφούρτης, ενώ οι συναλλασσόμενοι συνεκτιμούσαν την απαρχή της περιόδου δημοσιοποίησης των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων ως προς τους κινδύνους από τον δυσθεώρητο πληθωρισμό. Στη Γηραιά Ηπειρο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 0,03%, ενώ το σοβαρότερο πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές των ομίλων ακίνητης περιουσίας. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,05%, στο Παρίσι ο CAC 40 με 0,07%, με 0,22% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,46% ο IBEX στη Μαδρίτη, ενώ με πτώση 0,34% έκλεισε μόνον ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ο κολοσσός των ειδών πολυτελείας και υψηλής ραπτικής LVMH είδε τη μετοχή του να κλείνει με ελαφρά άνοδο χθες, εξαλείφοντας προηγούμενες απώλειες. Οι απώλειες είχαν προκληθεί από την προειδοποίηση ότι τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού στην Κίνα θα κλονίσουν τη ζήτηση. Οι κλάδοι εξόρυξης και ενέργειας εμφάνισαν χθες κέρδη χάρις στη ζωηρή κινητικότητα στην αγορά εμπορευμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών ομίλων έχουν υποχωρήσει φέτος εξαιτίας της πίεσης από την εκτίναξη του πληθωρισμού, την ολοένα και πιο επιθετική πολιτική των κεντρικών τραπεζών για αύξηση των επιτοκίων και τον οικονομικό αντίκτυπο από την εισβολή στην Ουκρανία. Το γενικότερο κλίμα μεταξύ των επενδυτικών κύκλων επηρεάζει και η άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Συν τοις άλλοις, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι αυτές ανήλθαν τον Μάρτιο περισσότερο από όσο αναμενόταν και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2010 και εντεύθεν.

Με πτώση 0,34% έκλεισε μόνον ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αργά χθες πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 είχαν άνοδο της τάξεως του 0,61% και 0,80% αντιστοίχως, με τον τόνο να δίνει ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας. Ο S&P 500 διέκοψε την πτωτική πορεία τριών διαδοχικών συνεδριάσεων, ενώ ο Nasdaq υπερέβη σε απόδοση άλλους μεγάλους δείκτες. Το ευρώ ως προς το δολάριο ανήλθε κατά 0,5% στο 1,0877 δολάριο, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων το αργό Νέας Υόρκης εμφάνισε κέρδη της τάξεως του 2,5%, στα 103,11 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή