Praktiker: Προτεραιότητα η επέκταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Praktiker: Προτεραιότητα η επέκταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Εμφαση σε επώνυμες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές δίνει η αλυσίδα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τα παραλάβαμε την παραμονή των Χριστουγέννων. Κι ενώ η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί, τώρα βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν πριν από έξι μήνες». Με αυτά τα λόγια ο διευθύνων σύμβουλος της Praktiker Hellas κ. Δημήτρης Γαλάνης έδωσε το στίγμα για τα νέα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν προκληθεί λόγω του lockdown στη Σαγκάη, προβλήματα που μεταφράζονται σε καθυστερήσεις στις παραγγελίες και πιθανές ελλείψεις.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθουν τα φορτία. Σε ό,τι αφορά τα εποχικά είδη ενόψει Πάσχα και καλοκαιρινής σεζόν αντιμετωπίζουμε δύο προβλήματα: πρώτον, ότι πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς προμηθευτές για να μην έχουμε ελλείψεις, και, δεύτερον, πού θα βάλουμε αυτά που έχουμε παραγγείλει ήδη και καθυστερούν, όταν τελικά φτάσουν», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου της Praktiker Hellas.

Την ίδια ώρα, οι τεράστιες, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Γαλάνης, αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος και στις πρώτες ύλες ασκούν σημαντικές πιέσεις στις επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται από τη μια να απορροφήσουν ένα μέρος αυτών των ανατιμήσεων, αλλά παράλληλα να διατηρήσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα την ποιότητα των προϊόντων τους. Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Praktiker Hellas έχει προχωρήσει ή θα προχωρήσει σε ανατιμήσεις, επισήμανε ότι «είναι τεράστια η πιθανότητα να συνεχισθούν όλη τη χρονιά οι ανατιμήσεις». Η αλυσίδα, πάντως, μετέθεσε κάποιες ανατιμήσεις για αργότερα, καθώς σε κάποιες κατηγορίες διέθετε αποθέματα προϊόντων που είχαν αγοραστεί σε χαμηλότερες τιμές.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευμάτων και οι ανατιμήσεις πρώτων υλών, τα μεγαλύτερα προβλήματα, τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το αυξημένο ενεργειακό κόστος, η Praktiker έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με LED, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει πρόγραμμα επιδότησης για τους λιανεμπόρους σχετικά με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών θα εφαρμόσει άμεσα αυτή τη λύση.

Αναφερόμενος στον επενδυτικό σχεδιασμό της Praktiker, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε ότι κεντρική επιλογή είναι η μεγαλύτερη επέκταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου ακόμη η Praktiker κάνει χαμηλές πωλήσεις. Το ποσοστό των πωλήσεων που προέρχεται από το ηλεκτρονικό της κατάστημα αντιστοιχεί σε χαμηλό διψήφιο ποσοστό του συνολικού τζίρου της. Ο κ. Γαλάνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ίδρυσης και κάποιου νέου φυσικού καταστήματος –σημειωτέον, το δίκτυο της Praktiker αριθμεί σήμερα 16 καταστήματα–, επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτή την περίοδο οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων αυξάνονται διαρκώς.

Στο πεδίο των επενδύσεων περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη έμφαση στα επώνυμα προϊόντα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών –με τον κ. Γαλάνη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και λειτουργίας shop-in-shop στα καταστήματα Praktiker–, η παροχή περισσότερων υπηρεσιών στους πελάτες, όπως η απεγκατάσταση και η εγκατάσταση συσκευών και η συναρμολόγηση προϊόντων, και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και του κήπου ή της βεράντας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το τελευταίο κομμάτι, η Praktiker Hellas δίνει ιδιαίτερη έμφαση εγκαινιάζοντας χθες το νέο concept Urban Kipos στο κατάστημα που βρίσκεται στο Ελληνικό. Στην ουσία πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα καταστήματά της όπου έχουν συγκεντρωθεί τα προϊόντα που ανήκουν στις κατηγορίες των επίπλων βεράντας/κήπου, γλαστρών, διακοσμητικών και φωτιστικών εξωτερικού χώρου, συστημάτων άρδευσης, εργαλείων κ.λπ. Σε αυτό το πλαίσιο, το χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας έχει εμπλουτισθεί και με νέα προϊόντα, πιο φιλικά στο περιβάλλον, που εξυπηρετούν τους σκοπούς της βιω-σιμότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή