Γουόλ Στριτ: Υψηλές αποδοχές ακόμη και για φοιτητές

Γουόλ Στριτ: Υψηλές αποδοχές ακόμη και για φοιτητές

H μεγάλη ζήτηση επαγγελματιών με προσόντα στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών στη Γουόλ Στριτ οδηγεί τον κλάδο να προσφέρει υψηλές αποδοχές όχι μόνον σε έμπειρα στελέχη αλλά και σε νεοεισερχόμενους και μαθητευόμενους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγάλη ζήτηση επαγγελματιών με προσόντα στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών στη Γουόλ Στριτ οδηγεί τον κλάδο να προσφέρει υψηλές αποδοχές όχι μόνον σε έμπειρα στελέχη αλλά και σε νεοεισερχόμενους και μαθητευόμενους, που σε ορισμένες περιπτώσεις εισπράττουν και 15.000 ευρώ μηνιαίως. Οπως αναφέρει το Bloomberg, και οι τελευταίοι βλέπουν τις αμοιβές τους να εκτινάσσονται στα ύψη. Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου αύξησαν τις αμοιβές στη φετινή σεζόν της μαθητείας κατά 37,2% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Wall Street Oasis, τα οποία επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο και αναφέρει και το moneyreview.gr. Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στις προσλήψεις, ακριβώς την ώρα που για τις περισσότερες ειδικότητες σπανίζουν οι εργαζόμενοι. Στο πεδίο δε των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημειώνονται πολλές παραιτήσεις ειδικά στα στελέχη χαμηλών βαθμίδων, που, ως γνωστόν, εργάζονται υπερεντατικά επί ώρες, και συχνά φθάνουν και τις 100 την εβδομάδα. Η δυσαρέσκεια και η εξάντληση είναι αναμενόμενα φαινόμενα.

Συν τοις άλλοις, έχει αναπτυχθεί και ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός ανάμεσα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, διότι αναζητούν στελέχη από την ίδια δεξαμενή ταλέντων, δεδομένης της μεγάλης ανάπτυξης ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών. Απλώς, οι όμιλοι υψηλής τεχνολογίας παρέχουν πιο χαλαρές και ευέλικτες συνθήκες εργασίας. Παράλληλα, βέβαια, άλλα πεδία όπως η διαχείριση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων προσφέρουν καλύτερες αμοιβές. Αποπειρώμενες να προσλάβουν μαθητευόμενους για τα καλοκαιρινά προγράμματά τους, οι αμερικανικές τράπεζες και οι χρηματιστηριακοί οίκοι δίνουν μισθούς ακόμα και για όσους δεν έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο. Η χρηματιστηριακή εταιρεία Jane Street, για παράδειγμα, προσφέρει στους μαθητευόμενους μέσο μισθό 16.356 δολαρίων τον μήνα (περίπου 15.000 ευρώ) ή σχεδόν 200.000 δολάρια τον χρόνο. Ακόμα υψηλότεροι είναι οι μισθοί στα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, ενώ συνήθως η μαθητεία εκτείνεται σε 10-12 εβδομάδες. Στην εταιρεία Citadel, όπου μόνο το 0,8% από όσους κάνουν αίτηση εξασφαλίζουν μια θέση στο πρόγραμμα μαθητείας, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 14.000 δολάρια ή και παραπάνω, αναλόγως καθηκόντων. Τέλος, αριθμός-ρεκόρ 236.000 ατόμων έκαναν φέτος αίτηση για το πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα της Goldman Sachs, ενώ αύξηση στις αιτήσεις διαπίστωσε και η Morgan Stanley.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή