Προσφυγή δικηγόρων για ρήτρα αναπροσαρμογής

Προσφυγή δικηγόρων για ρήτρα αναπροσαρμογής

Σε νομική προσφυγή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ενέργειας αποφάσισε να προχωρήσει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη σε πρόσφατη ολομέλειά της

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νομική προσφυγή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ενέργειας αποφάσισε να προχωρήσει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη σε πρόσφατη ολομέλειά της. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους». Παράλληλα, σε καταθέσεις συλλογικών αγωγών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής κινείται και το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτή), που έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να προσφύγουν δικαστικά. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, άλλωστε, ήδη έχει προγραμματίσει ειδική ημερίδα με επιστήμονες νομικούς, που θα μιλήσουν πάνω σε αυτό το θέμα, για αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Πάντως, με τις συλλογικές αγωγές, μόλις κατατεθούν, δεν αποκλείεται η Δικαιοσύνη να αποφασίσει να προχωρήσει σε μία δίκη (πιλοτική), που πρόσφατα θεσπίστηκε, προκειμένου αυτό το θέμα να λυθεί μια κι έξω και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή