Εγκρίθηκε η εξαγορά του ομίλου Μούχαλη

Εγκρίθηκε η εξαγορά του ομίλου Μούχαλη

Ομόφωνα μεν, με «αστερίσκους» δε, όπως άλλωστε αναμενόταν, εγκρίθηκε τελικά χθες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά από την Delivery Hero τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Μούχαλη

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα μεν, με «αστερίσκους» δε, όπως άλλωστε αναμενόταν, εγκρίθηκε τελικά χθες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά από την Delivery Hero τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Μούχαλη. Η Delivery Hero δεσμεύτηκε ότι για δύο χρόνια θα διαθέτει ξεχωριστά και όχι ως «πακέτο» προς τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τις υπηρεσίες των πλατφορμών efood (ηλεκτρονική παραγγελιοληψία και διανομή) και e-table (πλατφόρμα ηλεκτρονικής κράτησης σε εστιατόριο). Επιπλέον, δεν θα παρέχει εκπτώσεις σε όσους αγοράζουν και τις δύο υπηρεσίες. Στην απόφαση προστέθηκε μία ακόμη δέσμευση, η οποία δεν είχε προταθεί από την Delivery Hero: η τελευταία αναλαμβάνει τη δέσμευση να μη χρησιμοποιεί τα στοιχεία των χρηστών της efood –χωρίς προηγούμενη συναίνεσή τους– για εξατομικευμένες προωθητικές ενέργειες που αφορούν την πλατφόρμα e-table και αντιστρόφως. Στο τέλος του δεύτερου έτους θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης των δεσμεύσεων για ένα ακόμη έτος.

Καταβάλλεται η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ

Σήμερα καταβάλλεται στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα 2022, που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ, και όσοι δεν λάβουν το ποσό, ενώ θεωρούν ότι το δικαιούνται, μπορούν να ελέγξουν τη διαδικασία. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, δικαιούχοι και μη της ενίσχυσης μπορούν να δουν, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, την καταβολή της παροχής ή τον λόγο απόρριψης. Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με κωδικούς Taxis.

Στην «Αβαξ» σιδηροδρομικό έργο ηλεκτροκίνησης

Ακόμα ένα έργο αναμένεται να προστεθεί στη «φαρέτρα» της «Αβαξ», καθώς η κατασκευαστική εταιρεία αναμένεται να αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος για το έργο της ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα έργο της ΕΡΓΟΣΕ, το οποίο είναι αρχικού προϋπολογισμού 72,8 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Η «Αβαξ» επικράτησε δίνοντας έκπτωση της τάξεως του 11,2%, ενώ το έργο διεκδίκησαν επίσης οι κοινοπραξίες Intrakat – Σιδηροδρομικά Εργα με προσφορά 8% και ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίος με έκπτωση 7,5%.

Εγκρίθηκε η εξαγορά του ομίλου Μούχαλη-1

Προειδοποίηση της Ενωσης Επενδυτών

Σε δημόσια τοποθέτηση για την υπόθεση της διαμάχης μετόχων στην «Ελλάκτωρ» και την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε χθες η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών. Σε σχετική ανακοίνωση προειδοποιεί μάλιστα ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε κατάθεση ομαδικής αγωγής εκ μέρους των μελών της και μετόχων της «Ελλάκτωρ», «σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χειραγώγηση της μετοχής και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών που επηρέασαν την τιμή της μετοχής». Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει καλέσει τη Reggeborgh και άλλους μετόχους για την παροχή εξηγήσεων σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της μετοχής και τήρηση εναρμονισμένων πρακτικών κατά την αγορά μετοχών. Το σχετικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί εντός του καλοκαιριού.

Εγκρίθηκε η εξαγορά του ομίλου Μούχαλη-2

Ο πόλεμος «πάγωσε» τις εκδόσεις ομολόγων

Οι εκδόσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη, δηλαδή τίτλων που έχουν αξιολόγηση χαμηλότερη από την επενδυτική βαθμίδα, ανήλθαν σε μόλις 15,4 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση 48% από τα 29,7 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το α΄ τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fitch Ratings. Οπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, ο πόλεμος στην Ουκρανία περιόρισε περαιτέρω την όρεξη των επενδυτών και των εκδοτών για ομόλογα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ομόλογα ύψους μόλις 2,8 δισ. ευρώ εκδόθηκαν τον Μάρτιο. Οι αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και η διεύρυνση των spreads το πρώτο τρίμηνο του έτους αντανακλούν τον αντίκτυπο που είχαν στην επενδυτική διάθεση οι διαρκείς και μεγάλες αυξήσεις που έχουν δει οι ευρωπαϊκές εταιρείες στα κόστη τους, καθώς και η πιθανότητα σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, τονίζει η Fitch.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή