Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χθες. Τον τόνο έδωσαν τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, με τους κλάδους των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν υψηλότερα κέρδη από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει. Στο επίκεντρο παραμένει το πρόβλημα πληρωμής του ρωσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τις συναλλαγές στο +0,62% και στις 447,07 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερα κινήθηκε η ευρωπαϊκή υψηλή κεφαλαιοποίηση του Stoxx 50 με άνοδο 1,14%, στις 3.777 μονάδες.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε με ισχυρά κέρδη 1,35%, στις 13.979 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σχεδόν 1%, στις 6.508 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100, που έκλεισε στις 7.510 μονάδες με +1,15%.

Ξεχώρισαν τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου με τους κλάδους των τραπεζών και των αυτοκινητο-βιομηχανιών.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και ο ιταλικός FTSE MIB στην περιφέρεια, ο οποίος ολοκλήρωσε στις 24.055 μονάδες με +0,95%, ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το γενικότερο κλίμα, κλείνοντας με μικρή άνοδο 0,4%, στις 8.512 μονάδες.

Σε «φορτωμένη» από εταιρικά αποτελέσματα περίοδο, οι ισχυρές επιδόσεις που παρουσίασαν ευρωπαϊκοί κολοσσοί έδωσαν ώθηση στις αγορές, εν μέσω των κλυδωνισμών που έχουν προκαλέσει οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνα, αναμένεται να δοκιμαστούν τους επόμενους μήνες.

Μεταξύ άλλων, η Barclays πραγματοποίησε ράλι άνω του 3% αφότου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο, αν και ανέβαλε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της που σχεδίαζε.

Ακόμα καλύτερα κινήθηκε η Standard Chartered, με ράλι που ξεπέρασε το 14% μετά τα δικά της αποτελέσματα, ενώ την παράσταση έκλεψε η Temenos AG με +17,5%, με φόντο δημοσίευμα του Bloomberg που έκανε λόγο για συνομιλίες εξαγοράς της από την επενδυτική Thoma Bravo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή