Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Συνδέσεις με περισσότερες αμερικανικές πόλεις, δρομολόγια έως τα Χριστούγεννα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράταση του πτητικού τους προγράμματος, πέραν των καλοκαιρινών μηνών, αλλά και στην αλλαγή του τύπου αεροσκαφών που χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερα μεγέθη και στην προσθήκη συνδέσεων με περισσότερες αμερικανικές πόλεις προχωρούν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, ύστερα από διαβουλεύσεις με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και την εξαιρετική πορεία των κρατήσεων στις απευθείας πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

500.000 θέσεις

Η παράταση του προγράμματος αναμένεται να είναι τέτοια που να περιλάβει τον Δεκέμβριο, καθώς καταγράφεται, αλλά και αναμένεται, ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα έως και τα Χριστούγεννα. Οι αμερικανικές εταιρείες και η Emirates προσφέρουν περίπου 500.000 θέσεις για την Αθήνα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου (από Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ατλάντα, Σικάγο, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον), αριθμός που θα αυξηθεί με τη χρονική επέκταση των δρομολογίων και τη δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι πραγματοποίησε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με ανώτερα στελέχη των τριών αμερικανικών εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στην Αθήνα φέτος, δηλαδή τις Delta Airlines, American Airlines και United Airlines. Στις διαβουλεύσεις που έγιναν με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Global Sales and Distribution Delta Airlines, Steve Sear, τον Managing Director NY Sales, Scott Jordn και άλλα στελέχη της Delta (που φέτος ξεκίνησε δρομολόγια από τη Νέα Υόρκη στις 7 Μαρτίου και άνοιξε για πρώτη φορά με απευθείας πτήση τη Βοστώνη), συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να επιμηκυνθεί η σεζόν.

Τι σχεδιάζουν Delta, American και United Airlines.

Η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να παρατείνει τις πτήσεις μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, ώστε να συμπεριλάβει και τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, μετατρέποντας ουσιαστικά τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα σε δεκάμηνη. Εξετάστηκαν επίσης οι τρόποι επέκτασης της λειτουργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Συμφωνήθηκε έτσι η σύσταση ομάδας εργασίας με στελέχη της εταιρείας και του υπουργείου με σκοπό τη μετατροπή κατ’ αρχάς ενός τουλάχιστον δρομολογίου σε δρομολόγιο συνεχούς λειτουργίας, δηλαδή όλο τον χρόνο.

Στην τηλεδιάσκεψη με την American Airlines και συγκεκριμένα τον Managing Director Global Sales, Jim Carter και άλλα στελέχη της αεροπορικής, επίσης συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας της ελληνικής πλευράς που θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τέξας με στόχο να παρουσιαστούν οι δυνατότητες ανοίγματος και νέων προορισμών στην Ελλάδα το 2023-2024, εκτός της Αθήνας, με τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης να είναι εκ των πιθανότερων υποψήφιων προορισμών. Παράλληλα μπήκαν οι βάσεις, εξηγεί ο Β. Κικίλιας, «για το άνοιγμα νέων προορισμών στις ΗΠΑ» – με το Μαϊάμι, το Ντάλας και δευτερευόντως το Λος Αντζελες να μπαίνουν στην ατζέντα. Η American Airlines φέτος αύξησε κατά 80% τις διαθέσιμες θέσεις της σε σχέση με το 2019 και κατά 48% σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, η United Airlines, η τρίτη αμερικανική αεροπορική που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις στην Ελλάδα, αποφάσισε, σύμφωνα με τον Managing Director Atlantic Network Planning, Darren Scott, να δρομολογήσει μεγαλύτερο αεροσκάφος στις πτήσεις προς Αθήνα από τις επόμενες κιόλας εβδομάδες λόγω της αυξημένης ζήτησης, ενώ έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις και για την προοπτική να πετάει απευθείας και προς Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως το 2019 στην Ελλάδα ήρθαν 1,179 εκατομμύρια Αμερικανοί επισκέπτες, που δαπάνησαν 1,188 δισ. ευρώ. Το 2021 η ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 271,6% σε 396.000 ταξιδιώτες από 106.600 το 2020. Φέτος πιθανολογείται πως θα έρθουν περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδιώτες σε σχέση με το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή