Χρεώσεις στο Twitter σχεδιάζει ο Ελον Μασκ

Χρεώσεις στο Twitter σχεδιάζει ο Ελον Μασκ

Στο στόχαστρο δημόσιες υπηρεσίες, κρατικοί φορείς και εμπορικοί όμιλοι – Ποιες ακόμη αλλαγές προωθεί μετά την εξαγορά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγιστάνας και πλουσιότερος, κατά το Forbes, άνθρωπος στον κόσμο, Ελον Μασκ, σχεδιάζει να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου Twitter, αφ’ ης στιγμής έκλεισε τη συμφωνία για να περιέλθει στην κατοχή του. Κι ενώ έχει δηλώσει ότι μία από τις σκέψεις του είναι να μπορεί να φιλοξενεί στην εν λόγω πλατφόρμα μόνο πραγματικούς ανθρώπους και να αποφεύγει τους ψευδεπίγραφους λογαριασμούς, τώρα προχωρεί και σε ακόμη μία πρόταση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να χρεώνει ένα πολύ μικρό ποσό για χρήστες που είτε είναι δημόσιες υπηρεσίες και κρατικοί φορείς είτε εμπορικοί όμιλοι. Υπό το σκεπτικό αυτό, ο επιχειρηματίας θα μπορέσει να επιτύχει μια αύξηση εσόδων, διότι το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο αποκτά, υστερεί έναντι ανταγωνιστών – και ιδίως έναντι μεγαλύτερων ομίλων της αγοράς, όπως είναι το Facebook, της μητρικής Meta Platforms.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τόνισε ο Ελον Μασκ, ότι το Twit-ter θα διατηρήσει πάντα το δωρεάν πλαίσιό του για τους απλούς χρήστες. «Ενδεχομένως να υπάρξει χρέωση για επίσημους φορείς», προσέθεσε, «αφού τα περισσότερα έσοδα είναι καλύτερα από το τίποτε». Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς της περασμένης εβδομάδας, ο Ελον Μασκ ειδοποίησε τις τράπεζες ότι θα αναπτύξει νέες μεθόδους κεφαλαιοποίησης των tweets και θα περικόψει δραστικά τις αμοιβές των διοικητικών στελεχών της εταιρείας. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσει πόρους και θα μειώσει τις δαπάνες. Συν τοις άλλοις, ενημέρωσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι σχεδιάζει να αναπτύξει χαρακτηριστικά στην υπηρεσία μηνυμάτων με στόχο να αυξήσει τα έσοδα. Παραδείγματος χάριν, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Ρόιτερς, ορισμένα σχόλια, τα οποία εμπεριέχουν σημαντικές πληροφορίες ή γνωρίζουν πολύ μεγάλη διάδοση στο Twitter, θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδη.

Ο μεγιστάνας ειδοποίησε τις τράπεζες ότι θα περικόψει δραστικά τις αμοιβές των διοικητικών στελεχών της εταιρείας.

Ο Ελον Μασκ, ιδρυτής πέραν των άλλων και των επιχειρήσεων Τesla και SpaceX, επισήμανε πως αυτήν τη στιγμή η αγορά που καταλαμβάνει προς το παρόν το Τwitter είναι περιορισμένη και πως ο ίδιος επιδιώκει να αυξήσει πολύ περισσότερο τη συμμετοχή των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες στο κοινωνικό δίκτυο. Αναφερόμενος στην προνομιακή υπηρεσία συνδρομής του κοινωνικού δικτύου Blue premium, πρότεινε δραστικές αλλαγές, όπως το να μειωθεί σημαντικά η τιμή της, να απαγορευθούν σε αυτήν οι διαφημίσεις και να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να πληρώνει με τη χρήση κρυπτογραφημένων νομισμάτων dogecoin. Η συμφωνία εξαγοράς του Twitter ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη Δευτέρα και ανέρχεται σε 44 δισ. δολάρια σε ρευστό, ενώ σηματοδοτεί και την αλλαγή εποχής για μια εταιρεία μεγάλης επιρροής, αν και υφίσταται μόλις 16 χρόνια. Ο νέος ιδιοκτήτης του, ο οποίος δηλώνει ακραιφνής οπαδός της ελευθερίας του λόγου, αντιτίθεται στις ρυθμίσεις που ακολουθεί το Twitter για να ελέγχει το περιεχόμενό του, καθώς και στο να εκχωρείται μεγάλη δύναμη σε ομίλους που αγοράζουν διαφημίσεις σε αυτό.

Εν κατακλείδι, πολιτικοί ακτιβιστές πιστεύουν ότι το καθεστώς υπό τον Ελον Μασκ θα σημάνει λιγότερους περιορισμούς και επαναφορά αποκλεισθέντων ατόμων, όπως ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή