ΕΝΦΙΑ: Αναρτώνται αύριο τα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Αναρτώνται αύριο τα εκκαθαριστικά

Αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως τόνισε, το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και περίπου 7 με 8% θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Ως προς την πορεία της οικονομίας φέτος, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταράξεις , ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%.

Χαρακτήρισε, δε, ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ωστόσο υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, για τον οποίο εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, ανέφερε ότι από τη μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 δηλώσεων, ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από skai.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή