Στην πρώτη γραμμή για πράσινη ναυτιλία η Ενωση Εφοπλιστών

Στην πρώτη γραμμή για πράσινη ναυτιλία η Ενωση Εφοπλιστών

«Ενισχύουμε κάθε τεκμηριωμένη προσπάθεια που αποσκοπεί σε μια ναυτιλία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και διεθνώς ανταγωνιστική», δηλώνει η νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενισχύουμε κάθε τεκμηριωμένη προσπάθεια που αποσκοπεί σε μια ναυτιλία ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και διεθνώς ανταγωνιστική», δηλώνει η νέα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού. «Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών δεσμεύεται ότι η ελληνική ναυτιλία, ως παγκόσμια ηγέτις του κλάδου, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλιών, ώστε να υιοθετηθούν βιώσιμες πολιτικές προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του πλανήτη και της εύρυθμης λειτουργίας του παγκόσμιου οικοσυστήματος», προσθέτει δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προτεραιοτήτων της στην ηγεσία του ισχυρότερου εθνικού ναυτιλιακού φορέα παγκοσμίως.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στο πλαίσιο του χαιρετισμού της προέδρου της ΕΕΕ για την επερχόμενη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων» στην Αθήνα, η οποία επιστρέφει φέτος, έπειτα από τέσσερα έτη απουσίας λόγω της πανδημίας. Η ελληνόκτητη ναυτιλία διατηρεί τον ηγετικό ρόλο της στον κλάδο, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 21% του παγκόσμιου στόλου και το 59% του ευρωπαϊκού στόλου, αναφέρει. Ειδικότερα ελέγχει το 32% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων, το 25% των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και το 22% του στόλου πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η ελληνική και συνακόλουθα η ευρωπαϊκή ναυτιλία παρέχει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την εφοδιαστική επάρκεια και ανεξαρτησία της, υπογραμμίζει η Μελίνα Τραυλού.

Με έντονο το διεθνές ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα «Ποσειδώνια 2022» θα αποτελέσουν, εκτιμά η πρόεδρος της ΕΕΕ, «εξαιρετικό βήμα προβολής του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παγκόσμιας ναυτιλίας, αλλά και της περιβαλλοντικής απόδοσης του ελληνόκτητου στόλου και, παράλληλα, θα προσφέρουν μια μοναδική πλατφόρμα επικοινωνίας των πιο καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων δυνατοτήτων σύγχρονης λειτουργίας του κλάδου, με ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές που οδηγούν στη σταδιακή απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή