ΟΤΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών

ΟΤΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών

Σημαντικά ενισχυμένα μεγέθη εμφάνισε ο ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021.

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά ενισχυμένα μεγέθη εμφάνισε ο ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021. Σε ετήσια βάση, ενίσχυσε κατά 4,7%, σε 825 εκατ. ευρώ, τον κύκλο εργασιών και κατά 8%, σε 325 εκατ. ευρώ, την προσαρμοσμένη κερδοφορία μετά από μισθώσεις (EBITDAAL). Η ανοδική αυτή μεταβολή αποδίδεται έως ένα βαθμό στην ευνοϊκή, λόγω πανδημίας, βάση σύγκρισης (α΄ τρίμηνο του 2021) και στις ισχυρές επιδόσεις σε κινητή, τηλεόραση, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT), με τα έσοδα στην Ελλάδα να αυξάνονται κατά 4,4%, σε 748 εκατ. ευρώ. Στη Ρουμανία, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,6%, σε 78,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων οι οποίες δεν αναμένεται να συνεχιστούν στα επόμενα τρίμηνα. Ο ΟΤΕ ενίσχυσε κατά 16%, σε 172 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων και κατά 29,5%, σε 129,5 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη.

«Σε ένα ασταθές περιβάλλον, ιδίως στην Ευρώπη, πετύχαμε ένα ακόμη τρίμηνο ανάπτυξης, που θέτει τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά. Στην Ελλάδα, τα έσοδά μας ενισχύθηκαν περαιτέρω, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων και των εμπορικών ενεργειών μας. Ανακοινώσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναμένεται να στηρίξουν τις θετικές επιδόσεις, όπως η αναβάθμιση ταχυτήτων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και τα εμπλουτισμένα πακέτα κινητής που προσφέρουν περισσότερη φωνή και δεδομένα στους πελάτες μας. Αντιμέτωποι με υψηλότερα κόστη, ιδίως για ενέργεια, και με ένα δυναμικό, ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα παραμείνουμε σε εγρήγορση προκειμένου να διατηρήσουμε τις καλές μας επιδόσεις, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Διαθέτουμε ταλαντούχους ανθρώπους, ισχυρό brand, πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, σύγχρονες υποδομές και τη σωστή στάση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν το 2022», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Ενισχύθηκαν κατά 29,5% τα κέρδη, στα 129,5 εκατ., και κατά 4,7% ο κύκλος εργασιών, σε 825 εκατ. το πρώτο τρίμηνο.

Για τα σενάρια πώλησης της Telekom Romania Mobile, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών η διοίκηση του ΟΤΕ σημείωσε πως προτεραιότητα για τη θυγατρική εταιρεία παραμένει η επίτευξη σταθερών ρυθμών ανάπτυξης.

Στη σταθερή τηλεφωνία, οι συνδρομητές υπηρεσιών οπτικών ινών ανήλθαν σε 1,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο. Οι νέες συνδέσεις συνδρομητών υπηρεσιών οπτικών ινών στο τρίμηνο ανήλθαν σε 59.000, ενώ η διείσδυση στη συνολική συνδρομητική βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών αυξήθηκε πάνω από 7 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως, αγγίζοντας το 53,3%. Ο ΟΤΕ επέκτεινε κατά 70.000 γραμμές το δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), φτάνοντας συνολικά τις 634.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα τέλη Μαρτίου και τις 650.000 περίπου στα τέλη Απριλίου. Στόχος είναι ο αριθμός αυτός να αγγίξει το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης αυξήθηκε κατά 10,2%, σε 637.000. Οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας ενισχύθηκαν κατά 4,2%, σε 7,2 εκατ., με τους πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής να αυξάνονται κατά 5,3% και 3,5%, αντιστοίχως. Φέτος, οι προσαρμοσμένες επενδύσεις του ομίλου εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περίπου στα 620 εκατ. ευρώ. Η συνολική αμοιβή προς τους μετόχους για το 2022 θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ και θα επιμεριστεί ισόποσα σε προτεινόμενο μέρισμα 0,558 ευρώ ανά μετοχή και σε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών 250 εκατ. ευρώ περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή