Premia Properties: Διπλασίασε τον τζίρο της

Premia Properties: Διπλασίασε τον τζίρο της

Υπερδιπλάσια ήταν τα φετινά έσοδα του πρώτου τριμήνου για την Premia Properties, καθώς ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, από 1,5 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, χάρη στη σημαντική μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλάσια ήταν τα φετινά έσοδα του πρώτου τριμήνου για την Premia Properties, καθώς ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, από 1,5 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, χάρη στη σημαντική μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης. Αντιστοίχως, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,9 εκατ. ευρώ, από 0,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ, από 0,3 εκατ. ευρώ.

Στο α΄ τρίμηνο ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,2 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η εισηγμένη διαθέτει πλέον 15 ακίνητα εισοδήματος, τα οποία, μαζί με τα 10 σχολεία που διαχειρίζεται μέσω σχετικής σύμβασης ΣΔΙΤ, αλλά και τα τέσσερα ακίνητα προς μελλοντική αξιοποίηση, μεταφράζονται σε συνολική αξία της τάξεως των 202,3 εκατ. ευρώ με το πέρας του πρώτου τριμήνου του έτους. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 η εταιρεία ολοκλήρωσε την απόκτηση δύο κτιρίων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που λειτουργούν ως φοιτητικές κατοικίες και εκμισθώνονται από τη Hamlet Student Flats, αντί ποσών της τάξεως του 1,37 εκατ. ευρώ και των 4,78 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως.

Παράλληλα, στις αρχές Απριλίου ελήφθη η έγκριση για τη μετατροπή της Premia σε ΑΕΕΑΠ (ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία), με την εταιρεία να προσδοκά σε συνολικό οικονομικό όφελος της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, λόγω των φορολογικών πλεονεκτημάτων των εταιρειών του κλάδου. Επίσης, η Premia έχει υπογράψει και προσύμφωνο για την απόκτηση ενός τεχνολογικού πάρκου που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται από την Dimand Real Estate στην περιοχή της Παιανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή