Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια από Ταμείο Ανάκαμψης, Alpha Bank

Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια από Ταμείο Ανάκαμψης, Alpha Bank

Τέθηκε σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα της τράπεζας και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σαφή βούληση και ετοιμότητα της τράπεζας να πρωτοστατήσει στην επόμενη ημέρα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας σηματοδότησε η εκδήλωση «Business Tomorrow» της Alpha Bank, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε επί τη ευκαιρία της λειτουργίας της πλατφόρμας παροχής δανείων με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εταιρικοί πελάτες της τράπεζας, και η διοίκησή της, υπό τον CEO του ομίλου Βασίλη Ψάλτη και τον γενικό διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη, ενημέρωσε τον επιχειρηματικό κόσμο για τις λύσεις που προσφέρει η Alpha Bank.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν τόσο στην ενίσχυση, με κεφάλαια κίνησης, της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων, όσο, κυρίως, και στην πρόθεση της τράπεζας να στηρίξει με συνέπεια επενδυτικά σχέδια που ενισχύουν την εξωστρέφεια, την ψηφιακή μετάβαση και την πράσινη οικονομία. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του που σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης, ο CEO του ομίλου Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την επίδειξη αποφασιστικότητας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη –την πολιτεία, το τραπεζικό σύστημα και τον επιχειρηματικό κόσμο– προκειμένου να αξιοποιηθεί η ευκαιρία των κοινοτικών ταμείων για ένα μέλλον ανθεκτικότητας και ανάπτυξης για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως μαζί με τον Αναπτυξιακό Νόμο, το ΕΣΠΑ και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς πόρους προσφέρεται «μια μοναδική ευκαιρία στη γενιά μας να καλύψει το επενδυτικό κενό περίπου 100 δισ. ευρώ που μας κληροδότησε η οικονομική κρίση».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς σε μήνυμά του χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «εμβληματικό υπερόπλο και μια ιστορική τομή για την Ευρώπη». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, σημείωσε πως το δανειοδοτικό σκέλος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ύψους 12,7 δισ. ευρώ, θα χορηγηθεί στις επιχειρήσεις χωρίς καμία ανάμειξη από πλευράς Δημοσίου, και κάλεσε τις επιχειρήσεις να υποβάλουν, άμεσα, τα επενδυτικά τους σχέδια προς τις τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή