Συμφωνία Premia με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Συμφωνία Premia με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Σε συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι προχώρησε η Premia Properties.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των εγκαταστάσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι προχώρησε η Premia Properties. Πρόκειται για συμφωνία αξίας 20 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά τόσο τα σχολεία όσο και το κτίριο του Δαΐς και το κολυμβητήριο. Βάσει των όρων της συναλλαγής, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα παραμείνουν μισθωτής των εγκαταστάσεων για τα επόμενα 15 χρόνια, διατηρώντας και το δικαίωμα της επαναγοράς των ακινήτων. Πρόκειται δηλαδή για συμφωνία αντίστροφης χρηματοδοτικής μίσθωσης (sale and leaseback).

Μιλώντας στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties Κωνσταντίνος Μαρκάζος αναφέρει ότι «η συμφωνία με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι στρατηγικού χαρακτήρα, καθώς φιλοδοξία μας είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω νέων επενδύσεων για εκπαιδευτικές υποδομές». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ετησιοποιημένη βάση η Premia Properties θα εισπράττει 1,3 εκατ. ευρώ έσοδα από ενοίκια, αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η τοποθέτηση της εταιρείας σε κτίρια εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα αποτελεί πάγια στρατηγική της, καθώς ο βασικός μέτοχος, η σουηδική Sterner Stenhus, έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα αυτό. Σε σχετικές δηλώσεις του ο Ηλίας Γεωργιάδης, πρόεδρος της Premia Properties, σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής μας για επενδύσεις σε κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, η οποία είχε ξεκινήσει με την απόκτηση της διαχείρισης 10 σχολείων στην Αττική, μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ. Αποτελεί επίσης και μια ευκαιρία για τη μεταφορά της εμπειρίας μας από αντίστοιχες επενδύσεις της Sterner Stenhus στη Σουηδία».

Η εταιρεία αποκτά το σύνολο των εγκαταστάσεων και τα Εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν μισθωτής των ακινήτων για 15 χρόνια.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν αναπτυχθεί σε μια έκταση 26,6 στρεμμάτων, όπου περιλαμβάνονται σχολικά κτίρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις συνολικής επιφανείας 23.114 τ.μ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών θα εξεταστούν και βελτιώσεις, καθώς και περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δούκα, διευθύνοντα σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, «μέσα από τη συνεργασία μας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στον χώρο της εκπαίδευσης». Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση των ακινήτων θα κατευθυνθεί για την πλήρη αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες επενδυτικές κινήσεις στο μέλλον.

Με τον τρόπο αυτό, η Premia Properties συνεχίζει την ενδιαφέρουσα στρατηγική της στην ελληνική αγορά ακινήτων, συνεργαζόμενη με επιχειρήσεις που διαθέτουν σημαντικά ακίνητα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Sterner Stenhus ήρθε σε συμφωνία με την οικογένεια Μπουτάρη για τη διάσωση της ιστορικής οινοποιίας, ενώ η Premia Properties θα λειτουργήσει ως ο αγοραστής των ακινήτων της εταιρείας. Με βάση τη συμφωνία που επεξεργάστηκαν οι δύο πλευρές, η Premia θα εισπράττει 1 εκατ. ευρώ ετήσιων εσόδων από την ενοικίαση πέντε αμπελώνων 600 στρεμμάτων και συναφών εγκαταστάσεων στην «Μπουτάρης». Παράλληλα, θα αποκτήσει και μια σειρά ακινήτων κατάλληλων για μελλοντική αξιοποίηση. Συνολικά, εκτός από τους αμπελώνες, η εισηγμένη θα αποκτήσει κτίρια συνολικής επιφανείας 28.000 τ.μ., μεταξύ των οποίων και κτίριο γραφείων στο Πικέρμι, αλλά και σημαντικές εκτάσεις στη Σαντορίνη και την Κρήτη (πλησίον της Κνωσού).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή