Σταθερά έσοδα το α΄ τρίμηνο για την Intralot

Σταθερά έσοδα το α΄ τρίμηνο για την Intralot

Σταθερά έσοδα και ενισχυμένα λειτουργικά κέρδη εμφάνισε κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο όμιλος τυχερών παιγνίων Intralot.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά έσοδα και ενισχυμένα λειτουργικά κέρδη εμφάνισε κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο όμιλος τυχερών παιγνίων Intralot. Ειδικότερα, σε ενοποιημένο επίπεδο, τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, σε ετήσια βάση, εμφάνισε ενοποιημένα σταθερά έσοδα ύψους 98 εκατ. ευρώ επί των οποίων τα παιχνίδια λοταρίας έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά αντιπροσωπεύοντας το 62% του συνόλου. Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, δηλαδή σε Αργεντινή, Αυστραλία, Κροατία και Μαρόκο, η Intralot είχε αύξηση εσόδων από τυχερά παιχνίδια, με εξαίρεση τις ΗΠΑ και τη Μάλτα. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η Intralot περιόρισε τις ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΝΙΑΤΜΙ) σε 5,7 εκατ. ευρώ από 7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν ισχυροποίηση των κερδών και ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της COVID-19 και αντικατοπτρίζουν ένα βελτιωμένο οικονομικό προφίλ, με ομαλοποιημένα έσοδα και μείωση των λειτουργικών εξόδων και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους σε αντιστοιχία με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτού του ισχυρά βελτιωμένου P/L (σ.σ.: αποτελέσματα χρήσης) και ισολογισμού, η εταιρεία έχει σχεδιάσει και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων υπέρ παλαιών μετόχων έχοντας εξασφαλίσει τη δέσμευση της Standard General Master Fund II L.P. (ως στρατηγικού επενδυτή) για τα αδιάθετα δικαιώματα, κίνηση η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές μας να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες στις ΗΠΑ αλλά και στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot Σωκράτης Π. Κόκκαλης.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 98 εκατ. ευρώ.

Κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, η Intralot είχε λειτουργικές ταμειακές ροές 17,3 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμα και τον καθαρό δανεισμό να διαμορφώνονται, τέλη του πρώτου τριμήνου, σε 98 εκατ. ευρώ και σε ελαφρώς περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Οι καθαρές επενδύσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 4,3 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη καθαρής μόχλευσης (καθαρά κέρδη προς λειτουργική κερδοφορία του τελευταίου δωδεκαμήνου) να ανέρχεται σε 4,5x. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 112 εκατ. ευρώ.

Οι καθαρές πωλήσεις μετά από κέρδη νικητών (GGR) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν, ετησίως, κατά 1,2%, σε 80 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ το περιθώριο Ebitda επί των πωλήσεων αυξήθηκε σε 26,7% από 25,5%.

Η Intralot δρομολογεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων, που θα οδηγήσει στην είσοδο ως στρατηγικού εταίρου του αμερικανικού fund Standard General και θα επιτρέψει στην εισηγμένη να εξέλθει από το καθεστώς επιτήρησης. Μέσω των προς άντληση κεφαλαίων, η Intralot θα επαναγοράσει το 34% της αμερικανικής θυγατρικής της, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτό το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot INC. Η κίνηση αυτή, όπως έχει αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης, θα επιτρέψει στην Intralot να αναπτυχθεί στην αμερικανική στοιχηματική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή