Από τη Numil Hellas η διανομή προϊόντων της γαλλικής Danone

Από τη Numil Hellas η διανομή προϊόντων της γαλλικής Danone

Ο όμιλος ενισχύει εκ νέου την παρουσία του στην Ελλάδα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά το κλείσιμο της Danone Γαλακτοκομικά στην Ελλάδα, ο γαλλικός όμιλος αποφάσισε να ενισχύσει εκ νέου την παρουσία του στην εγχώρια αγορά, στο πλαίσιο της συνολικής αναδιοργάνωσης που επιχειρεί παγκοσμίως. Στην ουσία ενισχύει τη Numil Hellas (Danone Nutricia), η οποία παρέμενε στην Ελλάδα για τα προϊόντα βρεφικής διατροφής, καθώς αυτή θα αναλάβει να διανέμει πλέον προς τους περισσότερους πελάτες λιανικής και τα γαλακτοκομικά και φυτικά προϊόντα Danone. Η συνεργασία με τη Leader A.E., η οποία είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου να διανέμει τα γαλακτοκομικά της Danone από τον Νοέμβριο του 2019, θα συνεχισθεί, αλλά θα είναι πολύ πιο περιορισμένη.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Danone, με αφορμή αυτήν την αλλαγή, θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας στο τμήμα των πωλήσεων, του μάρκετινγκ της εφοδιαστικής αλυσίδας και αλλού. O κ. Σίμος Λουλούμαρης, country manager, της Danone Ελλάδος δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε ως χώρα, στις παγκόσμιες αλλαγές που πραγματοποιεί η εταιρεία Danone, μένοντας, περισσότερο από ποτέ, προσηλωμένοι στην αποστολή της εταιρείας να προσφέρει υγεία μέσω των προϊόντων της. Είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι κατηγορίες της βρεφικής και ειδικής διατροφής ενηλίκων και των γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων ενοποιούνται κάτω από μία εταιρεία στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα λειτουργούσε στην Ελλάδα από το 2005, όμως τον Σεπτέμβριο του 2019 αποφασίστηκε να κλείσει η εταιρεία, με απόλυση των εργαζομένων και να ανατεθεί η διανομή των γαλακτοκομικών προϊόντων στην εταιρεία Leader, που ήδη είχε αναλάβει τη διανομή των φυτικών προϊόντων της Danone υπό το σήμα ALPRO. Με την αλλαγή που επήλθε από την 1η Ιουνίου, η Danone έρχεται να προστεθεί στους προμηθευτές που ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα εξυπηρετούν τους πελάτες λιανικής απευθείας, χωρίς να χρησιμοποιούν ενδιάμεσους διανομείς. Ο πρώτος διδάξας ήταν η Chipita, η οποία είχε δημιουργήσει το δικό της δίκτυο διανομής και το ίδιο θα πράξει και η Mondelez, η οποία εξαγόρασε την Chipita. Μία άλλη εταιρεία που από τις αρχές του 2021 προμηθεύει απευθείας τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι η «Παπουτσάνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή