Ελληνικό: Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση 70 εκατ.

Ελληνικό: Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση 70 εκατ.

Επένδυση της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δρομολογεί η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψε η εταιρεία με τη Lamda Development.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δρομολογεί η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψε η εταιρεία με τη Lamda Development. Αντικείμενο της σχετικής συμφωνίας αποτελεί η απόκτηση από την πλευρά της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων σχετικού δικαιώματος επί τμημάτων γης στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, ανάμεσα στον πύργο κατοικιών Riviera Tower και το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria.

Τα εν λόγω οικόπεδα προσφέρουν δομήσιμη επιφάνεια έως 5.790 τ.μ., με την Orilina Properties να προσανατολίζεται στην ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών επιφανείας 4.565 τ.μ. και ακόμα ενός κτιρίου 1.225 τ.μ., το οποίο θα φιλοξενεί χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας και εκδηλώσεων, όπως επίσης και πώλησης προϊόντων συναφών με την εστίαση.

Σχεδιάζεται η ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών επιφανείας 4.565 τ.μ. και ακόμα ενός κτιρίου 1.225 τ.μ.

Η Orilina Properties αποτελεί εταιρεία συμφερόντων του επενδυτικού ομίλου Brevan Howard, μέσω της 100% θυγατρικής της OPH Investments. Στην εν λόγω εταιρεία (με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2020) η οικογένεια Νάτση ελέγχει ποσοστό 38%, ενώ ο κ. Αλαν Χάουαρντ ελέγχει επιπλέον 29,5%. Ο τελευταίος αλλά και ο κ. Τρύφων Νάτσης αποτελούν τους δύο βασικούς συνιδρυτές της Brevan Howard. Παράλληλα, η Brevan Howard έχει τοποθετηθεί και στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development από το καλοκαίρι του 2021. Συγκεκριμένα έχουν αποκτήσει συνολικό ποσοστό της τάξεως του 6,36% της εισηγμένης, αντί τιμήματος της τάξεως των 65 εκατ. ευρώ, έχοντας συγκεκριμένες «βλέψεις» για την επένδυση στο Ελληνικό.

H Orilina Properties ΑΕΕΑΠ ελέγχει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικού ύψους 83,6 εκατ. ευρώ, με μηδενικό δανεισμό και ρευστότητα της τάξεως των 32 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση μαζί με δανειακή μόχλευση να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της στο μέλλον, με την επένδυση στο Ελληνικό να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Orilina, το 2021 τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ, οριακά αυξημένα από το 2020. Αντίστοιχα, το κέρδος από την αποτίμηση των ακινήτων της εταιρείας στην εύλογη αξία ανήλθε σε 1,93 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή