Οι μέτοχοι του Twitter αποφασίζουν για τη συμφωνία με τον Ελον Μασκ

Οι μέτοχοι του Twitter αποφασίζουν για τη συμφωνία με τον Ελον Μασκ

Ψηφοφορία έως 4 Αυγούστου για το αν αποδέχονται την προσφορά των 44 δισ. δολ.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφοφορία των μετόχων σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία Twitter έως τις αρχές Αυγούστου για την πώλησή της έναντι 44 δισ. δολαρίων στον Ελον Μασκ. Η συμφωνία έχει προς το παρόν «παγώσει», αλλά το Twitter συνεχίζει να εργάζεται «εποικοδομητικά» για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ανέφεραν στους εργαζομένους την Τετάρτη κορυφαία στελέχη της εταιρείας social media. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι δικηγόροι του Μασκ προειδοποίησαν το Twitter τη Δευτέρα ότι μπορεί να αποχωρήσει από την εξαγορά εάν η εταιρεία δεν παράσχει τα δεδομένα που αναζητεί για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς. Το Twitter είπε ότι συνεχίζει να μοιράζεται πληροφορίες με τον Μασκ. Μέρος αυτών των δεδομένων είναι το «firehose», ένα σύνολο που περιλαμβάνει όλα τα tweets στην πλατφόρμα που αναλύονται από διαφορετικές παραμέτρους, όπως συσκευές χρηστών ή προφίλ λογαριασμών που δημοσιεύουν tweets, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η Twitter πουλάει αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος των δραστηριοτήτων αδειοδότησης, αλλά σχεδιάζει να τα παράσχει στον Μασκ δωρεάν ως μέρος της ανταλλαγής πληροφοριών, ανέφεραν οι πηγές. Το firehose δεν περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία χρηστών του Twitter που δεν είναι δημόσια ή πόσο συχνά επαληθεύουν τους λογαριασμούς τους, πρόσθεσαν οι πηγές. Δεν ήταν σαφές πόσες εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τη βάση χρηστών του Twitter θα μοιραστεί με τον Μασκ.

Η κορυφαία δικηγόρος του Twitter, Vijaya Gadde, είπε σε συνάντηση εργαζομένων ότι η εταιρεία αναμένει να διεξαγάγει ψηφοφορία μετόχων για τη συμφωνία με τον Μασκ στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Μασκ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εκτιμώντας πως παραβιάζει τη συμφωνία εξαγοράς, καθώς αρνείται να του παράσχει δεδομένα που αφορούν τους ψεύτικους λογαριασμούς. Οπως είχε γράψει το Bloomberg, ο κ. Μασκ πιστεύει πως το Twitter «αντιστέκεται ενεργά και παραβιάζει τα δικαιώματά του στην πληροφόρηση», αρνούμενο να του αποκαλύψει τη συγκεκριμένη πληροφορία. Επισήμανε μάλιστα πως δεν θα προχωρήσει τη συμφωνία εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι του ποσού των 44 δισ. δολ., εάν το Twitter δεν παράσχει στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι ποσοστό μικρότερο του 5% του συνόλου των χρηστών, όπως η εταιρεία έχει αναφέρει σε δημόσια έγγραφα.

Ο βασικός όρος του Μασκ είναι να του δοθούν στοιχεία που αφορούν τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.

Ο κ. Μασκ, από την πλευρά του, εκτιμά πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%, αμφισβητώντας το νούμερο που έχει αναφέρει η εταιρεία. O γνωστός δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Tesla θεωρούσε πως η άρνηση της εταιρείας να παράσχει περισσότερες πληροφορίες αποτελεί «ξεκάθαρη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρεται σε επιστολή των δικηγόρων του. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους όρους του πολυσυζητημένου deal είναι η πληρωμή 1 δισ. δολ. σε όποιον από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές «σπάσει» το deal, ωστόσο, όπως σχολιάζει και το Bloomberg, ο κ. Μασκ δεν θα εγκαταλείψει τη συμφωνία πληρώνοντας τη ρήτρα αποζημίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή