Σταϊκούρας – Λίντνερ: Την Πέμπτη η ανακοίνωση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

Σταϊκούρας – Λίντνερ: Την Πέμπτη η ανακοίνωση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

«Τα οικονομικά της Ελλάδας ομαλοποιούνται, χρειάζεται συνέχεια των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επερχόμενη ανακοίνωση από το Eurogroup της εξόδου της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Γερμανός ομόλογός του, Κρίστιαν Λίντνερ.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στη χώρα μας, o κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι με την έγκριση του Eurogroup την Πέμπτη «κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και θα σταματήσει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη.

Από τη μεριά του, ο κ. Λίντνερ επαίνεσε την πρόοδο της Ελλάδας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία της είναι ισχυρά.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της, παρά το γεγονός ότι η έξοδός της από την ενισχυμένη εποπτεία αποτελεί ένα θετικό σήμα.

Παράλληλα, ο Xρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης που έχει αναδυθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τόνισε ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί μόνο του να καλύψει το κόστος της κρίσης αυτής, επισημαίνοντας την ανάγκη για ευρωπαϊκές, διορατικές και αποφασιστικές πολιτικές λύσεις.

Ειδική μνεία έκανε ο Έλληνας υπουργός στην «απαράδεκτη, αυθαίρετη και προκλητική στάση της Τουρκίας», η οποία «αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της οικονομικής ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή». Μάλιστα, εξήρε την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στον αναθεωρητισμό.

Ο κ. Λίντνερ θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή