Κοινωνικός τουρισμός: Με αυξημένες τιμές επιδότησης φέτος

Κοινωνικός τουρισμός: Με αυξημένες τιμές επιδότησης φέτος

Ξεκινούν σήμερα στις 13.00 και θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ).

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν σήμερα στις 13.00 και θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ) που αφορά 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023. Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης προς τους δικαιούχους αφορούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων και συγκεκριμένα καθορίζονται από 5% έως 12% σε ξενοδοχεία και από 3% έως 8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου – Επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Επιπλέον, για τον Αύγουστο, μήνα αιχμής, προβλέπεται αύξηση της επιδότησης προς τους επιχειρηματίες κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις, δωρεάν. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Τέλος προβλέπεται ότι όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα, ώστε να μη στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει και για τις επιταγές 2021-2022 που λήγουν στο τέλος Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή