Lamda: Εκδίδει νέο επταετές ομόλογο ύψους 260 εκατ. ευρώ

Lamda: Εκδίδει νέο επταετές ομόλογο ύψους 260 εκατ. ευρώ

Σε νέα ομολογιακή έκδοση ύψους 260 εκατ. ευρώ προχωράει η Lamda Development

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα ομολογιακή έκδοση ύψους 260 εκατ. ευρώ προχωράει η Lamda Development. Η παραχωρησιούχος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και λειτουργός μεγάλων εμπορικών κέντρων, έχει ήδη καταθέσει αίτημα έγκρισης ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση του εν λόγω ομολόγου. Η συγκεκριμένη έκδοση χαρακτηρίζεται ως «πράσινη» και αναμένεται να χρηματοδοτήσει δράσεις του επενδυτικού της πλάνου βάσει κριτηρίων ESG. Η δημόσια προσφορά της έκδοσης αναμένεται να γίνει, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου εφόσον μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες. Τα χρεόγραφα, που θα διαπραγματεύονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, απευθύνονται στο ευρύτερο ελληνικό επενδυτικό κοινό και η προώθησή τους θα είναι προσανατολισμένη κατάλληλα για να απευθυνθεί στο λεγόμενο retail. Κύριοι ανάδοχοι και σύμβουλοι της έκδοσης, η οποία θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες επταετή διάρκεια, είναι η τράπεζα Eurobank Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η έκδοση αναμένεται να τιμολογηθεί, όπως είθισται, λίγες μέρες πριν από την έκδοση, δηλαδή στα τέλη Ιουνίου. Παραμένει επί του παρόντος αδιευκρίνιστο σε τι επιτόκιο θα στοχεύσει η Lamda Development. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ακριβώς χρόνια και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου του 2020 η Lamda Development είχε προχωρήσει στην έκδοση και άλλου ομολόγου με τους ίδιους συμβούλους, επίσης επταετούς διάρκειας και ύψους 320 εκατ. ευρώ με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ. Διατίμηση η οποία αναμένεται να είναι ίδια και τώρα. Το κουπόνι είχε οριστεί στο 3,40%, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι τίτλοι αυτοί διαπραγματεύονται με απόδοση κοντά στα επίπεδα του 3,7%.

Στα τέλη Ιουνίου η δημόσια προσφορά – Αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδυτικές δράσεις βάσει κριτηρίων ESG.

Στα τέλη Μαΐου φέτος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης έργων στο Ελληνικό ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ερωτηθείς για την προοπτική έκδοσης νέου ομολόγου είχε αναφέρει ότι η εταιρεία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προσθέτοντας πως η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου είναι πλήρως εξασφαλισμένη με την αύξηση κεφαλαίου, το ομόλογο και τις συμφωνίες με τις τράπεζες. Είχε όμως επισημάνει και ότι «οφείλουμε να κοιτάμε τις δυνατότητες που έχουμε, για να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό. Αν υπάρχει η εκτίμηση ότι του χρόνου θα αυξηθούν τα επιτόκια ίσως να είναι συμφέρον να προχωρήσουμε φέτος σε νέο ομόλογο».

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 η Lamda υλοποίησε και τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μη τραπεζικού ιδρύματος ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή