ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Inaccess από την Power Factors

Στην «αγκαλιά» της αμερικανικής Power Factors, την οποία εξαγόρασε τον Ιούλιο του 2021 το αμερικανικό private equity Vista Equity Partners, περιέρχεται η ελληνική Inaccess των Xρήστου Γεωργόπουλου, Γιώργου Κωνσταντουλάκη και Βασίλη Νέλλα.

Εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Inaccess από την Power Factors

Στην «αγκαλιά» της αμερικανικής Power Factors, την οποία εξαγόρασε τον Ιούλιο του 2021 το αμερικανικό private equity Vista Equity Partners, περιέρχεται η ελληνική Inaccess των Xρήστου Γεωργόπουλου, Γιώργου Κωνσταντουλάκη και Βασίλη Νέλλα. Η ελληνική εταιρεία με διεθνή παρουσία, γραφεία στην Αθήνα και 190 εργαζομένους είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει λύσεις (software και hardware) για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών, υβριδικές μονάδες και εικονικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και παρέχει λύσεις και τεχνολογίες σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, σε μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επενδυτές αλλά και ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται projects άνω των 35 GW που έχουν υλοποιηθεί σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Power Factors, με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, είναι μια εταιρεία λογισμικού η οποία βοηθάει στον έλεγχο, στη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της επίδοσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Οι ΑΠΕ δεν αφορούν πλέον μόνο την ελαχιστοποίηση του κόστους ενέργειας, αλλά και τη μεγιστοποίηση των εσόδων με τη λήψη έξυπνων αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και επιτρέποντας το άθροισμα εσόδων από πολλαπλές υπηρεσίες σε υπάρχοντα ή νέα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Inaccess. Οπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Power Factors θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων πελατών της σε σχεδόν 200 Gigawatts, κάνοντας την Power Factors μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού ΑΠΕ στον κόσμο. Σημειώνεται πως το deal μετά τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών αναμένεται να κλείσει σε περίπου 30 ημέρες.