Πρώτο εργοστάσιο Lego στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πρώτο εργοστάσιο Lego στις Ηνωμένες Πολιτείες

Την επένδυση ενός δισ. δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Lego, καθώς η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου παράδοσης των προϊόντων της σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της παγκοσμίως.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επένδυση ενός δισ. δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Lego, καθώς η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου παράδοσης των προϊόντων της σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της παγκοσμίως. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δανικός κολοσσός σκοπεύει να δημιουργήσει την πρώτη του μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην κομητεία Τσέστεφιλντ της Βιρτζίνιας, ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον συνολικό αριθμό των εργοστασίων του παγκοσμίως σε επτά. Το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ –το οποίο θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καθώς θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας– είναι το δεύτερο που δημιουργεί η Lego στη Βόρεια Αμερική, καθώς διατηρεί ήδη μία μονάδα στο Μεξικό, ενώ μόλις πέρυσι η εταιρεία είχε εγκαινιάσει μία νέα μονάδα παραγωγής παιχνιδιών στο Βιετνάμ. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επένδυση συμβαδίζει με τη δεκαετή στρατηγική της εταιρείας, βάσει της οποίας η παραγωγή βρίσκεται κοντά στις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την εταιρεία, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο το λιανεμπόριο την περίοδο της πανδημίας αντιμετώπισε προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

«Τα εργοστάσιά μας βρίσκονται κοντά στις μεγαλύτερες αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, γεγονός που ελαχιστοποιεί την απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για να ταξιδέψει το προϊόν μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο COO της εταιρείας, Κάρστεν Ράσμουσεν. «Αυτό μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε γρήγορα στις αλλαγές που αφορούν τα αιτήματα των καταναλωτών και να διαχειριστούμε το αποτύπωμα άνθρακα». Υπενθυμίζεται πως η Lego έχει δεσμευθεί να αντικαταστήσει τα πλαστικά τουβλάκια με άλλα που είναι φτιαγμένα από πιο βιώσιμα υλικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εργοστάσιο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του κατά το β΄ εξάμηνο του 2025, ενώ η συνολική του έκταση θα ξεπερνά τις 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Συνολικά σε αυτό θα απασχολούνται περίπου 1.760 εργαζόμενοι, ενώ σημειώνεται πως η εταιρεία ήδη απασχολεί 2.600 υπαλλήλους στα περισσότερα από 100 καταστήματα λιανικής πώλησης που διατηρεί στις ΗΠΑ. Σε παγκόσμια κλίμακα η Lego απασχολεί πάνω από 24.000 εργαζομένους.

Επένδυση 1 δισ. δολ. από τη δανική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δανική εταιρεία είδε τις συνολικές πωλήσεις της κατά το 2021 να αυξάνονται κατά 27%, στα 7,8 δισ. δολάρια, παράγοντας περίπου 100 δισ. τουβλάκια, τα οποία αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της. Η ισχυρή περυσινή άνοδος οφείλεται στο άνοιγμα νέων καταστημάτων στην Κίνα αλλά και στην αύξηση της καταναλωτικής κίνησης. Ωστόσο, οι πωλήσεις αναμένεται φέτος να σταθεροποιηθούν, καθώς διέκοψε τις αποστολές προϊόντων προς τη Ρωσία. Τον Μάρτιο, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Reuters: «Η ανάπτυξη που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια είναι θεαματική. Τα μονοψήφια ποσοστά ανάπτυξης είναι ακόμη πολύ ισχυρό δείγμα ανάπτυξης του κλάδου και βρίσκονται σε επίπεδα που πιστεύουμε πως είναι βιώσιμα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή